Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά




                                              Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
H Aνάσταση του Χριστού,είναι το δυναμικώτερο και ισχυρότερο γεγονός της Παγκοσμίου Ιστορίας Είναι το αδιάσειστο γεγονός του θριάμβου της πίστεώς μας ,το οποίο μας γιγαντώνει και μας δίνει ελπίδα ,το οποίο μας οπλίζει με θάρρος και μας πλημμυρίζει με αισιοδοξία.
Προηγήθηκε ο Σταυρός ,το ακάνθινο στεφάνι,οι χλευαστές ,το Πάθος,το μαρτύριο .Γελούσαν και κάγχαζαν οι στρατιώτες του Ιησού.Νόμιζαν για αδιναμία την ¨κένωσιν του Σταυρού»και το εκούσιο μαρτύριο του Κυρίου!.Πόσο απατήθηκαν ! Δεν νίκησαν τον εσταυρωμένο,στην πραγματικότητα κατετροπώθησαν από Αυτόν!!

Δεν νικιέται ο Αναστάς Κύριος .Είναι ο μόνος δυνατός και αήττητος ου ,οι υβριστές της Εκκλησίας ,οι χλευαστές της ορθοδοξίας και οι πολέμιοι των Ορθοδόξων.Ένας –ένας με τη σειρά του,ενώ ο χάνονται και λησμονούνται ,ενώ ο Αναστάς Κύριος μένει ως μόνος νικητής ,η άγκυρα της ελπίδος για τους πιστούς ,το μόνο θεμέλιο της ζωής,ο ανυπέρβλητος κατακτητής της ανθρωπίνης ψυχής.
Kaι η Ορθόδοξη εκκλησία Του την οποία έπηξε με τον Σταυρό και το αίμα Του και την οποία γιγάντωσε με την ανάστασή Του,στέκεται το αιώνιο καταφύγιο των πιστών.Η εκκλησία αποτελεί την ζωντανή παρουσία του Αναστάντος Χριστού στη γη και συνεχίζει το έργο Του ,δηλαδή τη σωτηρία των ανθρώπων παρά τις αντιξοότητες,τα εμπόδια και τους πολέμους που υφίσταται δύο χιλιάδες χρόνια τώρα.Είναι και παραμένει η Εκκλησία μας η κιβωτός της σωτηρίας μαςκαι το ασφαλές λιμάνι,μέσα στο οποίο ,ο άνθρωπος βρίσκει τη γαλήνη,ψυχική ηρεμία και ασφάλεια.
Κατά τον Ιερό χρυσόστομο»η εκκλησία πολεμουμένη νικά» Πάντοτε και τώρα . «Υπό πόσων επολεμήθη» διερωτάται ο ιερός Πατήρ «αλλ’ ουδέποτε ενικήθη» Και συνεχίζει «Πόσοι τύραννοι,πόσοι στρατηγοί πόσοι βασιλείς άνθρωποι λόγοις τετιμημένοι δυνατοί ισχυροί της γης» πολέμησαν την εκκλησία ,αλλά δεν μπόρεσαν να την ξεριζώσουν.Οι πολέμιοι ελησμονήθησαν .η Εκκλησία ανυψώθηκε πάνω από τους ουρανούς ,δυνατή και κραταιά.Είναι πάμπολλοι όντως εκείνοι που με μανία στράφηκαν κατά της εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Αναστημένος Λυτρωτής .Μάταια προσπάθησαν .Μάταια προσπαθούν και σήμερα.
Από το βιβλίο των εκδόσεων Χρυσοπηγή -Ποιος είσαι Κύριε;
τηλ.παραγγελιών 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger