Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία που αφορά την εθνική επέτειο του 1940.Ακολουθεί το ιερό απόδειπνο

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Ο πόνος ως φίλος  

Ναι.. ο πόνος τελικά είναι φίλος κι ας μην τον θέλουμε εμείς.Γιατί μόνο εκείνος μας πιάνει από το χέρι και μας μαθαίνει της ζωής τα ωραία.                                                                                                  

 του π.Εφραίμ Παναούση
Σιδερένιος !!
Παιδιά πρώτα η υγεία!!Είναι η φράση που λες όταν βγαίνεις από Νοσοκομείο.Και οι άλλοι σου εύχονται χορωδιακά : Σιδερένιος!!
Δεν έχεις καλύτερη στιγμή από εκείνη που βγαίνεις από το νοσοκομείο.
Πως γίνεται αλήθεια να εκτιμάς την υγεία και τη ζωή όταν τη χάνεις.Γιατί αγαπάς την υγεία όταν αρρωστήσεις;
Θα μου πεις στο κρεββάτι του πόνου έχεις χρόνο και σκέφτεσαι τα πάντα.Η αρρώστια ,σού προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια.Δεν το αποφάσισες μόνος σου ,με το ζόρι της αρρώστιας σου, άρχισες να φιλοσοφείς.

Με το ζόρι.
Είχα δουλειά θα μου πεις ,προτεραιότητες είχες  και άλλο τρεχαλητό.Και η αρρώστια απότομα σε σταμάτησε.
Δεν έχεις άδικο .Μόνο να... έρχεται ακάλεστο το θέμα της υγείας και σου χτυπά δυνατά την πόρτα.Και τότε, θες δε θες ανοίγεις.
Μαθαίνεις τις αξονικές ,τις μαγνητικές ,τις ιστολογικές ,τους δείκτες.Μαθαίνεις τα πάντα.
Συζητάς με γιατρούς με νοσοκόμους ,με διπλανούς ασθενείς,με συγγενείς μαθαίνεις έναν άλλον κόσμο.Ή μήπως τον πραγματικό;
Θαρρώ πριν μας βρει το ζόρι ,κάτι πρέπει να κάνουμε.Κάτι να προλάβουμε,κάτι να πούμε ,να προσευχηθούμε λίγο.Αυτό το χρόνο που Εκείνος μας έδωσε ,έχουμε υποχρέωση ιερή να τον στολίσουμε ..Να πούμε όλα εκείνα  τα " με συγχωρείς" που δεν έχουμε πει ,να κάνουμε όλα εκείνα που δεν κάναμε .
Ναι.. ο πόνος τελικά είναι φίλος κι ας μην τον θέλουμε εμείς.Γιατί μόνο εκείνος μας πιάνει από το χέρι και μας μαθαίνει της ζωής τα ωραία.

Recommended Post Slide Out For Blogger