Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Αφιέρωμα στον Μακαριστό Χριστόδουλο!

14656374_10202698781588191_3797893832369808867_n

Από τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριo

Με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως θυμήθηκαν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Περιποιεί τιμή το να μπορείς να αναγνωρίζεις την μεγαλωσύνη κάποιου και να θυμάσαι με σεβασμό αυτούς που δίδαξαν την ευσέβεια και με τον λόγο και με το παράδειγμα της ζωής τους.
Έχω πολλά πράγματα φυλαγμένα στην καρδιά για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. Κάποια στιγμή θα βρουν τον δρόμο τους για να καταγραφούν.

Σήμερα όμως βλέπω το χαρούμενο πρόσωπό του κι ακούω να αντηχεί στα αυτιά μου το τρανταχτό γέλιο του.
Θυμάμαι αυτόν, που μεταξύ άλλων, μου δίδαξε ότι η ιερωσύνη είναι διακονία κι όχι εξουσία. Που μου έδειξε ότι ο κληρικός πρέπει πρώτα να είναι άνθρωπος.
Τον θυμάμαι, ως Δημητριάδος και ως Αρχιεπίσκοπο, να επιστρέφει το βράδυ στο Μοναστήρι. Να φορά ένα απλό ζωστικό και να έρχεται να καθήσει μαζί με εμάς τους νεαρούς μοναχούς και να μας διηγείται με τρόπο αριστοτεχνικό τα ευτράπελα της ημέρας του…
Τη νύχτα το φως στο κελί του να σβήνει γύρω στις 2 με 3 τα ξημερώματα. Έγραφε σε μια γραφομηχανή κι αργότερα σε έναν υπολογιστή, τα άρθρα του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του, τις επιστολές…
Το πρωΐ, να περνά νωρίς από το ναό όπου ετελείτο ο Όρθρος και να συμμετέχει στο ψάλσιμο με απλότητα και πολλές φορές να μας κάνει και μάθημα τυπικού… Τον θυμάμαι να διδάσκει στους νεαρούς μοναχούς πως να ψάλουν τον διπλό κανόνα κατά την απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής…
Πολλές μικρές ψηφίδες. Μικρές ψηφίδες που συνθέτουν μια χαρισματική προσωπικότητα.
Καλή ανάπαυση Μακαριώτατε. Ζεις μες στην καρδιά μας!
Recommended Post Slide Out For Blogger