Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ο Βίος και η Διδασκαλία του Ιησού Χριστού


Απόσπασμα από το νέο βιβλίο το Σεβασμ,Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 Το μεγαλύτερο και συγκλονιστικότερο γεγονός της παγκοσμίου ιστορίας είναι η ενανθρώπηση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος. Ολόκληρο το μυστήριο της πίστεώς μας συμποσούται σε τέσσερις λέξεις: Θεός εφανερώθη εν σαρκί. (Α Τιμ.γ.16). Το παμμέγιστο αυτό γεγονός δεν είναι κάτι το οποίο συνετελέσθη απλώς κάποτε. Είναι γεγονός,το οποίο πρέπει να ζούμε ως ζωντανό παρόν ανά πάσα στιγμή. Όταν γιορτάζουμε Χρστούγεννα, δεν λέμε «Κάποτε γεννήθηκε ο Χριστός»,αλλά σήμερον γεννάται εκ Παρθένου»(Δοξαστικό Θ’ ώρας Χριστουγέννων…).
Το γεγονός της ενανθρωπήσεως δεν είναι παρωχημένο. Είναι γεγονός που πρέπει να το ζούμε σαν συνεχές παρόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Χριστός πρέπει να αποτελεί πάντοτε το κέντρο της σκέψεώς μας ,το κέντρο της αγάπης μας και της καθημερινής λατρείας μας. Το κέντρο της ζωής μας είναι ο Χριστός. Δεν μπορούμε να ζούμε ούτε μία στιγμή χωρίς τον Χριστό. Είναι ο Σωτήρας μας. Έγινε άνθρωπος για μας. Η ενανθρώπησή Του είναι η άπειρη συγκατάβασή Του, η άπειρη αγάπη Του για μας. Περπάτησε στη γη μας,συνανεστράφη με τους ανθρώπους .Ποιος; Ο Δημιουργός της ζωής, ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Παντοδύναμος Θεός και Δημιουργός του Σύμπαντος.
 
Είναι μεγάλη και απρόσιτη στην ανθρώπινη διάνοια η ενανθρώπηση του Υιού και λόγου του Θεού.Είναι όμως αληθινή και βεβαιωμένη. Είναι το κέντρο της πίστεώς μας. Γι αυτό και πρέπει να τη ζούμε σαν διαρκές παρόν. Ολόκληρη η ζωή μας πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας και ολόκληρη η αγάπη μας να είναι δοσμένη σε Αυτόν. Πρέπει να έχουμε βαθειά συνείδηση του Μυστηρίου της Ενανθρωπήσεως. Ο Σωτήρας μας Ιησούς χριστός πρέπει να είναι ο αχώριστος σύντροφος του βίου μας, το μοναδικό θεμέλιο της ζωής μας,ο μοναδικός Οδηγός στο δρόμο της ζωής,το μοναδικό Φως στην πορεία μας,το Α και το Ω της υπάρξεώς μας.
Και ο σκοπός της χριστιανικής ζωής δεν είναι τίποτε άλλο παρά «βίωσις Χριστού».Πρέπει να ζούμε πάντοτε εν Χριστώ και δια Χριστόν.Να αναπνέουμε Χριστόν.Ο Άγιος της εποχής μας Ιουστίνος Πόποβιτς λστο βιβλίο του « Άνθρωπος και Θεάνθρωπος» λέγει ότι ο βασικός σκοπός της πνευματικής ζωής είναι η ολοκληρωτική ενχρίστωση κι Χριστοποίηση του ανθώπου και εν ταυτώ ολοκληρωτική μόρφωση του χριστού εν ημίν.
O πιστός Χριστιανός λέει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς» με ολόκληρη την ύπαρξη του ζει τον Χριστόν,ενσωματούται με τον Χριστόν,γίνεται σύσσωμος του Θεανθρωπίνου σώματός του.Και όλος ζει δια του Χριστού,εν τω Χριστώ και εκ του Χριστού.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου: Ο βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού.
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χρυσοπηγή στα Εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία, και στην έκθεση της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.
Recommended Post Slide Out For Blogger