Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Τι να λέω στην προσευχή μου.

π.Εφραίμ Παναούση 
 Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ανάγκη των προσευχών της εκκλησίας, γιατί αυτές οι προσευχές που έχουν συνταχθεί από Αγίους, έχουν όλο το πλήρωμα και την ομορφιά των αιτημάτων της ανθρώπινης καρδιάς .Η σωστή διάταξη των προσευχών αυτών πληροφορεί και την καρδιά του ανθρώπου πως πρέπει να προσεύχεται και ποια αιτήματα να προτάσσει.Στις εξομολογήσεις συχνά, πριν τελειώσει το μυστήριο ο ιερέας δίνει σε αυτούς που ίσως πρώτη φορά εξομολογούνται, μερικές κατευθυντήριες γραμμές πλεύσης της πνευματικής τους ζωής.Τι να προσέχουν ,τι να αποφεύγουν πως να βαδίζουν.Στους απλούς τρόπους γνωριμίας με την πνευματική ζωή είναι και η προσευχή.Να προσεύχεσαι να μιλάς στο Θεό .Και σχεδόν πάντοτε όταν ολοκληρωθεί η φράση του ιερέα,ο πιστός ρωτά :
-              Και τι να λέω στην προσευχή μου;

Να λοιπόν ένα βασικό ερώτημα που πρέπει με προσοχή να το δούμε κι αν μπορούμε να το αγγίξουμε..
Αυτοί οι άνθρωποι συχνά έρχονται για πρώτη φορά μπροστά στο ταξίδι της προσευχής.Άγνωστη χώρα..χωράφι μεγάλο και ακαλλιέργητο.Τι μπορούμε να πούμε .Πως θα μπορούσαμε να τους απαντήσουμε;
Είναι φορές (και μιλώ για τον εαυτό μου πρώτα) που μας πιάνει ένας υπερβολικός ζήλος να μιλήσουμε για την προσευχή ,για τις ακολουθίες ,για τις αγρυπνίες του Άθωνα ,για τη νοερά προσευχή αγνοώντας ότι ο άνθρωπος που έχουμε μπροστά μας ,για πρώτη φορά γνωρίζει τη γλώσσα κι τους όρους της εκκλησίας.
Η εκκλησία στοργικά σαν μητέρα, χρησιμοποιεί τον όρο αρχάριος σαν να αναγνωρίζει πολλά ελαφρυντικά στον άνθρωπο που  τώρα πλησιάζει την πνευματική ζωή.
Αφού λοιπόν έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο μπροστά μας καλό θα ήταν να τον πλησιάσουμε με το δέος και την προσοχή που του πρέπει.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί αρχικά τα απλά προσευχητάρια της εκκλησίας ,την πρωινή προσευχή ,την προσευχή της τραπέζης και το Απόδειπνο.Σιγά σιγά την παράκληση της Παναγίας ,τους Χαιρετισμούς..Λίγο τη νοερά ,τα δικά του τα λόγια.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ανάγκη των προσευχών της εκκλησίας, γιατί αυτές οι προσευχές που έχουν συνταχθεί από Αγίους, έχουν όλο το πλήρωμα και την ομορφιά των αιτημάτων της ανθρώπινης καρδιάς .Η σωστή διάταξη των προσευχών αυτών πληροφορεί και την καρδιά του ανθρώπου πως πρέπει να προσεύχεται και ποια αιτήματα να προτάσσει.
Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι μικρές προσευχές μπορεί ο πιστός να προσθέτει τα προσωπικά του αιτήματα για τους οικείους ,τους φίλους ,ακόμα και τους εχθρούς.Με αυτόν τον τρόπο η προσευχή δεν γίνεται μόνο κλίμακα της ψυχής για τη συνάντησή της με το θεό ,αλλά και σχολείο πνευματικής ζωής.Αυτή είναι που μας μαθαίνει τι είναι σημαντικό και τι λιγότερο στην πνευματική μας ζωή,με τι χρειάζεται να ασχολούμεθα.Ποια είναι τα όντως «καλά και συμφέροντα»
Ίσως είναι μία καλή στιγμή μιλώντας διακριτικά για την προσευχή να δώσουμε έτσι στον άνθρωπο τη δυνατότητα να μαθητεύσει στα πνευματικά και με τη βοήθεια του θεού να προοδεύσει.
π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger