Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πρωταγωνιστές στην εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό.


  • Από αριστερά: Θωμάς Δαούτης διοικητής του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ), Ευστάθιος Λαγός επικεφαλής της ομάδας που κατέβηκε στον λάκκο όπου βρέθηκε η βόμβα στο Κορδελιό
Έχουν εξουτερώσει χιλιάδες πυρομαχικά, αλλά μόνο μία βόμβα έριξε περισσότερο φως στην επικίνδυνη καθημερινότητά τους, και έκανε τον κόσμο να αγωνιά να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον «εκρηκτικό» τρόπο δουλειάς τους.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Για τον Θωμά Δαούτη, διοικητή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ), και τον υπολοχαγό Ευστάθιο Λαγό, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ολιγομελούς ομάδας που κατέβηκε στον λάκκο όπου βρέθηκε η βόμβα στο Κορδελιό, το μόνο αξιοσημείωτο της επιχείρησης ήταν ότι έλαβε χώρα μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
«Γενικά έχουμε εκπαιδευτεί σαν μονάδα για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά, οπότε δεν ήταν κάτι που μπορούσε να μας τρομάξει. Το μόνο διαφορετικό, που μας προκάλεσε κάποια προβλήματα, ήταν ότι βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή, επομένως χρειαζόταν άριστος συντονισμός με όλους τους φορείς ώστε να γίνει η επιχείρηση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευστάθιος Λαγός. Προσθέτει, μάλιστα, ότι «η εξαιρετικά καλή κατάσταση της βόμβας ενείχε κινδύνους για τους πυροτεχνουργούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση απενεργοποίησής της».


(Φωτ.: pontos-news.gr / Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
Η βόμβα στο Κορδελιό δεν ήταν σχεδόν καθόλου διαβρωμένη, κάτι που, σύμφωνα με τον υπολοχαγό του ΤΕΝΞ, σήμαινε ότι η επιχείρηση έγινε σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, και στο εσωτερικό του θα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση «και θα μπορούσε να πυροδοτηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή».
Ευστάθιος Λαγός: Όσο η βόμβα ήταν θαμμένη και δεν την πείραζε κανείς ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εκραγεί, αλλά τη στιγμή που αποκαλύφθηκε έπρεπε να απομακρυνθεί.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα επηρέαζε τον εκρηκτικό μηχανισμό ένας υποτιθέμενος σεισμός, ο Ευστάθιος Λαγός είναι κατηγορηματικός: «Θεωρώ ότι λόγω του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν πολύ δύσκολο να την επηρεάσει ένας σεισμός, γιατί το χώμα ήταν βαλτώδες που σημαίνει ότι ήταν αρκετά καλά προστατευμένη».
Όσο για το αν υπάρχουν άλλες βόμβες στο Κορδελιό, όπου το ΤΕΝΞ επιχείρησε για πρώτη φορά, ο διοικητής δηλώνει ότι δεν το γνωρίζει, αλλά σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η περιοχή βομβαρδίστηκε το 1944 από τις συμμαχικές δυνάμεις.

(Φωτ.: pontos-news.gr / Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
«Παρόμοιες βόμβες έχουμε αντιμετωπίσει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όπου έχουμε εξουδετερώσει και καταστρέψει 14 βόμβες. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι δεν είναι στον αστικό ιστό, ωστόσο, ελήφθησαν αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας», σημειώνει.
Eιδική μονάδα του ΤΕΝΞ, υπό το Γ’ Σώμα Στρατού, επιχειρεί καθημερινά σε όλη την ελληνική επικράτεια.
«Στη Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε και στο στρατόπεδο Γκόνου, στο πλαίσιο των εργασιών του ΤΑΡ όπου από τα 200 συνολικά στρέμματα μας έχουν μείνει για “εκκαθάριση” 12-13 στρέμματα, έχοντας ήδη εξουδετερώσει 23.000 πάσης φύσεως πυρομαχικά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θωμάς Δαούτης. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει, «στον ελλαδικό χώρο διεξήχθησαν ευρύτερες μάχες, και η ελληνική γη είναι πλούσια σε πάσης φύσεως εκρηκτικούς μηχανισμούς».
«Υπάρχουν πολλές περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως “ύποπτοι χώροι”, και με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Στρατού διενεργούμε έρευνες κάθε χρόνο. Τέτοιες είναι στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Καστοριά και τη Φλώρινα όπου σε έκταση 1,7 εκατ. τετραγωνικών μέτρων έχουν βρεθεί και εξουδετερωθεί 400.000 πάσης φύσεως εκρηκτικοί μηχανισμοί», καταλήγει ο διοικητής του ΤΕΝΞ.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Recommended Post Slide Out For Blogger