Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Μη με ξεχάσεις. Θέλω να ξανάρθεις ....


Τρεις Αλβανοί χτύπησαν ηλικιωμένη, τη λήστεψαν και το… γλέντησαν τρώγοντας και πίνοντας!του π. Πολύκάρπου Μπόγρη
 
Είναι κάποιες στιγμές, που γίνονται έλεγχος ισχυρός για την ποιμαντική μας διακονία και να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη των ψυχών των πιστών μας, αλλά ακόμη και να νοιώσουμε την αγωνία για την καθημερινότητά τους. Δεν είναι τόσο ασήμαντα όλα αυτά.
Και μην προσποιούμαστε ότι η εξέλιξη της ζωής και οι νέες συνθήκες έχουν κάνει απρόσωπη την επικοινωνία.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Παραμονή των Θεοφανείων. Μία πολύ όμορφη και ευλαβική συνήθεια της Έκκλησίας μας, το να περνούν οι κληρικοί να αγιάζουν τα σπίτια των πιστών και να δέχονται την ίδιαίτερη αυτή ευλογία. Να σημειώσουμε όμως ότι είναι και δική μας υποχρέωση να διδάσκουμε ότι μόνο αυτή η συνήθεια δεν αγιάζει τους ανθρώπους και τις οικίες τους. Μην επαναπαύουμε συνειδήσεις προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε και να ορίσουμε την πίστη ως μαγεία. Και ακόμη κάτι για όλους εμάς που διακονούμε ως ποιμένες στην Εκκλησία. Γιατί αυτό που κάνουμε κάθε παραμονή Θεοφανείων δεν το κάνουμε κάθε  μέρα, κάθε μήνα με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αποφασιστικότητα; Γιατί δεν νοιώθουμε την ανάγκη να βρούμε τους πεπλανημένους αδελφούς μας, τους καταπονημένους από τα βάρη της ζωής, τους απελπισμένους, αυτούς που δοκιμάζονται με θέματα υγείας;
Παραμονή Θεοφανείων και όπως διέσχιζα τους δρόμους της Ενορίας μία ισχνή φωνή μίας ηλικιωμένης κυρίας σταματάει για λίγο τον προγραμματισμό μας.
- Σας παρακαλώ πάτερ, ελάτε να αγιάσετε και το δικό μου σπίτι.
- Ευχαρίστως, απάντησα και κινήσαμε με τα παιδιά που συνόδευαν για την πόρτα της. Χτυπήσαμε το κουδούνι και η κυρία βγήκε στο μπαλκόνι για να μας ρίξει με το σκοινί το κλειδί για να ανοίξουμε την εξώπορτα.

Σφίχτηκε η καρδιά μου. Δεν το είχα ξαναδεί. Ένα πρώτο σοκ. Ανεβήκαμε τις σκάλες και βρεθήκαμε στο περιποιημένο σπίτι της. Αγιάσαμε το σπίτι και μου ζήτησε για λίγο να σταθώ. Με πέρασε σε όλο το σπίτι. Φωτογραφίες παντού ανθρώπων που δεν είναι πλέον μαζί της. Κουβαλούσε ένα παρελθόν που ήταν γεμάτο από ανθρώπους που διψούσαν την ζωή, που νοημάτισαν την πορεία της, που έφυγαν καποιοι νωρίς και που σήμερα τους βλέπει στις φωτογραφίες. Βαριαναστέναξε αρκετές φορές αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
- Και πως είστε τώρα;
- Δόξα τω Θεώ, μου απάντησε αμέσως.
- Θέλεις κάτι, την ρώτησα. Να έρχονται οι κυρίες να σε εξυπηρετούν για τις καθημερινές σου ανάγκες;
- Όχι, μου απαντησε, έχω τα παιδιά μου τα οποία μου φέρνουν ότι χρειάζομαι, αλλά φεύγουν γιατί έχουν δουλειές, δικαιολογώντας τα. Και συνεχίζω να μένω μόνη.
Και η καρδιά σφίγγεται περισσότερο όταν μαθαίνεις ότι αυτή η κατάσταση συμβαίνει τα τελευταία 6 χρόνια.
Και γω που ήμουνα, αναρωτιέμαι δυσσάρεστα. Τι έννοια είχα γι' αυτήν την γυναίκα αλλά και για πολλές και πολλούς ακόμη. Έχω αίσθηση, και έχουμε αίσθηση για το τι τρέχει έξω από τα γραφεια των Ναών μας; Για τους μεγάλους, για τους μικρούς, για τα παιδιά, τις οικογένειες; Ναι ξέρω δεν θα σώσουμε τον κόσμο θα μου πείτε, αλλά ας σώσουμε την διακονία μας στα πρόσωπα όλων εκείνων που ζητούν να πιαστούν και να ζήσουν την μαρτυρία και την ελπίδα της πίστεως αλλά και την ανθρωπιά μας. Άλλωστε μην λησμονούμε ότι η σχέση μας με τον Θεό περνάει μέσα από την σχέση μας με τους αδελφούς μας.
Την κοίταζα με έλεγχο και με κοίταζε με τρυφερότητα και κατανόηση. ΄Μας ευχαρίστησε, μας πρόσφερε γλυκίσματα, και όχι μόνο, την ευχαρίστησα και φύγαμε.
- Μην ξεχάσεις να κλείσεις την πόρτα, μου είπε, και τράβηξε μετά το σκοινί με το κλειδί. Κλείδωσε περιμένοντας τα παιδιά της όταν ξανά έρθουν αλλά και τον παπά.
- Μη με ξεχάσεις, μου είπε. Θέλω να ξανάρθεις γιατί θέλω κάτι να σου πω ακόμη.
Σε ευχαριστώ πολύ κ. Κ.....
Θεέ μου πόσα ακόμη χρωστάω!  Πόσο χρεωμένος και χρεωμένοι είμαστε. Κάθε φορά που βάζω το πετραχήλι μου άραγε το θυμάμαι και ελέγχομαι ή το φοράω για να είναι ωραία η ιερατική μου στολή; 
Recommended Post Slide Out For Blogger