Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

To πιο όμορφο «εγώ»


π.Εφραίμ Παναούση
Το εγώ δεν χωράει στον παράδεισο.Το εγώ μας εξόρισε από αυτόν..Εκείνο  είναι που διαλύει τις οικογένειες που σκοτώνει τις κοινωνίες που δεν αφήνει κανένα όμορφο και ζωντανό πλασμα να καρποφορήσει.
Κι ο Χριστός και οι Αγοί του μίλησαν για την ταπείνωση σαν φάρμακο και σαν θεραπεία από το σαράκι και το δηλητήριο του εγωισμού.
Πόσοι πατερικοί λόγοι δεν αναφέρθηκαν στη μεγάλη πληγή  του εγωισμού;Πόσα παραδείγματα από την αγία ζωή τους δεν μας μίλησαν για αυτήν τη μεγάλη αμαρτία.
Υπάρχει καλό εγώ;
Πριν λίγες μέρες άκουσα μία πολύ όμορφη ιστορία.Σημερινή.Όχι από τις παλαιές εκείνες των πατέρων ,αλλά από τις καινούργιες ,τις σύγχρονες ,τις γραμμένες στη δική μας καθημερινότητα.
Μου έλεγε λοιπόν κάποιος πριν λίγες ημέρες.

«Ήμουνα στο Αγιον όρος.Είχε τελειώσει η αγρυπνία της Κοιμήσεως της θεοτόκου σε κελλί στο Άγιον Όρος και είχε η ακολουθία απολύσει.Οι ιερείς,οι μοναχοί και οι λαικοί μετά το κέρασμα πέρασαν στην τράπεζα για το φαγητό.Είχε προηγηθεί η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και το ψάρι που ο μάγειρας είχε φτιάξει έμοιαζε δώρο ακριβό .Ο διαβαστής διάβασε την προσευχή και καθήσανε .
Είχε ο καθένας την κουμπάνια του μπροστά του και στη μέση του φαγητού υπήρχε ένα μικρό πιάτο με κομμένο τυρί, να παίρνει ο καθένας για τον εαυτό του .Όλα καλά.
Θεώρησα το λοιπόν πως σπίτι μου ήμουνα,και πήρα το πηρούνι και έκοψα λίγη φέτα.Το κομμένο τυρί με τρόπο αδέξιο, τάραξε τον τραπεζάρη που χωρίς καν να δει ποιος το έκανε, φώναξε δυνατά
-Ποιος το έκανε αυτό;
Και τότε... πριν απαντήσω γύρισε ο διπλανός μοναχός και λέει στον τραπεζάρη μοναχό.
-Εγώ αδελφέ μου ευλόγησον.
Ο τραπεζάρης ημέρεψε και συνέχισε να επιστατεί τη διακονία του.»
Μόλις άκουσα την ιστορία σκέφτηκα.Ε ναι λοιπόν υπάρχει και το καλό «εγώ». Ένα εγώ που έχει μέσα του αγάπη  και κατανόηση.
Αυτό που  σε ταπεινώνει και σε φτάνει στα κράσπεδα του Θεού.
Recommended Post Slide Out For Blogger