Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία που αφορά την εθνική επέτειο του 1940.Ακολουθεί το ιερό απόδειπνο

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της εβδομάδας - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Η λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων, το απαραίτητο γλύκισμα στις βόλτες, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.



Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Πηγή : Τα φαγητά της γιαγιάς


Υλικά

•    200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
•    200 γραμ. σουσάμι ψημένο
•    200 γραμ. μέλι
•    50 γραμ. ζάχαρη
•    σπορέλαιο για επάλειψη

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να λιώσουν και να ενωθούν.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά, να μελώσουν και να δέσουν.
Απλώνουμε το παστέλι σε ένα ταψί, πολύ ελαφρά λαδωμένο και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα, για να πάρει το πάχος που έχουν τα αμύγδαλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Όταν κρυώσει λίγο, χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και όταν παγώσει, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε κατά βούληση!

 -- Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε.
Για τα παιδιά, είναι πολύ πιο θρεπτικό με σκέτο σουσάμι.

-- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, κι αν μείνουν ενωμένα, σημαίνει ότι το παστέλι μας έγινε.

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf
Recommended Post Slide Out For Blogger