+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της εβδομάδας - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Η λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων, το απαραίτητο γλύκισμα στις βόλτες, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.



Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Πηγή : Τα φαγητά της γιαγιάς


Υλικά

•    200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
•    200 γραμ. σουσάμι ψημένο
•    200 γραμ. μέλι
•    50 γραμ. ζάχαρη
•    σπορέλαιο για επάλειψη

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να λιώσουν και να ενωθούν.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά, να μελώσουν και να δέσουν.
Απλώνουμε το παστέλι σε ένα ταψί, πολύ ελαφρά λαδωμένο και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα, για να πάρει το πάχος που έχουν τα αμύγδαλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Όταν κρυώσει λίγο, χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και όταν παγώσει, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε κατά βούληση!

 -- Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε.
Για τα παιδιά, είναι πολύ πιο θρεπτικό με σκέτο σουσάμι.

-- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, κι αν μείνουν ενωμένα, σημαίνει ότι το παστέλι μας έγινε.

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf
Recommended Post Slide Out For Blogger