Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
.

Συνεχίζονται και αυτήν την Τετάρτη 21 Ιουνίου οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού στη συνέχεια το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ενώ θα ακολουθήσει η εσπερινή ομιλία.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Η συνταγή της εβδομάδας - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Η λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων, το απαραίτητο γλύκισμα στις βόλτες, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.



Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Πηγή : Τα φαγητά της γιαγιάς


Υλικά

•    200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
•    200 γραμ. σουσάμι ψημένο
•    200 γραμ. μέλι
•    50 γραμ. ζάχαρη
•    σπορέλαιο για επάλειψη

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να λιώσουν και να ενωθούν.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά, να μελώσουν και να δέσουν.
Απλώνουμε το παστέλι σε ένα ταψί, πολύ ελαφρά λαδωμένο και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα, για να πάρει το πάχος που έχουν τα αμύγδαλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Όταν κρυώσει λίγο, χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και όταν παγώσει, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε κατά βούληση!

 -- Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε.
Για τα παιδιά, είναι πολύ πιο θρεπτικό με σκέτο σουσάμι.

-- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, κι αν μείνουν ενωμένα, σημαίνει ότι το παστέλι μας έγινε.

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf

Παστέλι

Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf
Recommended Post Slide Out For Blogger