Η λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων, το απαραίτητο γλύκισμα στις βόλτες, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.
Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.
Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Πηγή : Τα φαγητά της γιαγιάς
Υλικά
• 200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
• 200 γραμ. σουσάμι ψημένο
• 200 γραμ. μέλι
• 50 γραμ. ζάχαρη
• σπορέλαιο για επάλειψη
Εκτέλεση
Υλικά
• 200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
• 200 γραμ. σουσάμι ψημένο
• 200 γραμ. μέλι
• 50 γραμ. ζάχαρη
• σπορέλαιο για επάλειψη
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να λιώσουν και να ενωθούν. |
|
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι. | |
Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά, να μελώσουν και να δέσουν. Απλώνουμε το παστέλι σε ένα ταψί, πολύ ελαφρά λαδωμένο και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα, για να πάρει το πάχος που έχουν τα αμύγδαλα. |
|
Όταν κρυώσει λίγο, χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και όταν παγώσει, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε κατά βούληση! -- Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε. Για τα παιδιά, είναι πολύ πιο θρεπτικό με σκέτο σουσάμι. -- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, κι αν μείνουν ενωμένα, σημαίνει ότι το παστέλι μας έγινε. |
Παστέλι
Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf
Παστέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/#sthash.L0aKhEpg.dpuf