Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία που αφορά την εθνική επέτειο του 1940.Ακολουθεί το ιερό απόδειπνο

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη, ιώσεις & γαστρεντερίτιδα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Συμβουλές για τον κόσμο, τι να προσέχει για να αποφύγει λοιμώξεις αναπνευστικού, ιώσεις και γαστρεντερίτιδες, αλλά και τη γρίπη που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και λόγω της επιδείνωσης του καιρού και του κρύου, έχει «κρεβατώσει» αρκετό κόσμο, έδωσε μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης .
Πηγή : Ραδιολόγος


Ο κ. Τσεβεκίδης συνιστά στον κόσμο ψυχραιμία, τάσσεται κατά τις υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών, περιγράφει τι χρειάζεται να καταναλώνει κανείς για να προστατευθεί από τη γρίπη και τις ιώσεις, ενώ μιλάει και για τις συνθήκες σωστής υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς.  «Διανύουμε λίγο γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε την περίοδο των ιώσεων και της γρίπης για την οποία θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, απλά αλλά πρέπει να τα υιοθετούμε. Όταν μπορούμε, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Όταν κάποιος είναι κρυωμένος να μένει σπίτι μέχρι να περάσει η ίωση, γιατί μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος διασπείρει τους ιούς και τα μικρόβια στο χώρο. Όταν φτερνιστεί ή βήχει το άτομο καλό είναι να βάζει μπροστά τον αγκώνα ώστε να ελαττώνεται η διασπορά ιών.  Να πίνουμε άφθονα υγρά, αντιπυρετικά όταν χρειάζεται , να ξεκουράζεται. Να τρώει υγιεινά, να πίνει χυμούς, καθαρές πρωτεΐνες ψάρι ή κοτόπουλο. Αν τα συμπτώματα του ασθενούς δεν περάσουν μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών και ο πυρετός διατηρείται περισσότερο ή οι εκκρίσεις έχουν χρωματισμό (κίτρινες από τη μύτη ή τα φλέγματα δεν είναι καθαρά), να επισκεφθούμε γιατρό μήπως έγινε κάποια μικροβιακή επιμόλυνση. Για το μικρόβιο θα χρειαστεί αντιβίωση, όπως ορίσει ο γιατρός. Για την ίωση τα αντιβιοτικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Μπορούν να κάνουν κακό, γιατί αυξάνουν τις αντοχές των μικροβίων και ως συνέπεια τα αντιβιοτικά δεν δουλεύουν, όταν χρειαστεί. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση με βάση οδηγιών».

Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια!
Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει κανείς είναι να εμβολιαστεί, λέει απερίφραστα ο κ. Τσεβεκίδης. προσθέτοντας ότι φέτος ο εμβολιασμός πήγε αρκετά καλά. Ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για μερίδα του πληθυσμού και συνίσταται ανεπιφύλακτα. Μάλιστα η χώρα θρήνησε κοντά στα 200 άτομα το 2016, ενώ τα στατιστικά φαίνονται καλύτερα για το 2017, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως εξαντλήθηκαν τα εμβόλια, κάτι που έδειξε ότι καλύφθηκε περισσότερος πληθυσμός. ¨Όταν εμβολιάζεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καλύπτονται και μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν εμβολιάζονται. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός γίνεται στην αρχή του χειμώνα , τώρα είναι λίγο καθυστερημένα, γιατί το εμβόλιο θέλει ένα μήνα για να δημιουργήσει αντισώματα. Οκτώβριο με Νοέμβριο είναι ιδανικά, ενώ για ειδικές μονάδες του πληθυσμού μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη και σήμερα», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.
Έξαρση οξείας γαστρεντερίτιδας
Για την αποφυγή παρόμοιων ιώσεων, όπως η γαστρεντερίτιδα, χρειάζεται κανείς να λαμβάνει μέτρα: Να πλένει τα χέρια συχνά , ή να καθαρίζουμε τα χέρια με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια, ιδίως αφού βγούμε έξω. Απαιτείται καλή υγιεινή των χεριών. Επίσης, για να μη μεταδώσει ο άρρωστος ότι έχει, καλό είναι να μένει σπίτι, όπως πχ τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο. Χρειάζεται, επίσης, κανείς να  πίνει υγρά, ενώ απαιτείται προσοχή στο τι τρώει (λ.χ. να μην πίνει γάλα, ενώ συνίσταται το τσάι, ρύζι, ή μακαρόνια). Πιο ευάλωτοι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως σακχαρώδη διαβήτη, με νεφρά ή καρδιά, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι κ.α.
Recommended Post Slide Out For Blogger