Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Να ανατραφούν ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΩΣ!


Σε αυτήν την ακρογιαλιά της Αντιπάρου, υπάρχει μικρό μνημείο για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης... Εκεί, το 1941 λειτούργησε μυστική συμμαχική βάση από όπου φυγαδεύονταν για την Μέση Ανατολή Έλληνες πατριώτες και Άγγλοι. Όμως οι Ιταλοί την ανακάλυψαν και συνέλαβαν τους αγωνιστές. Άλλους τους εκτέλεσαν και άλλους τους φυλάκισαν. Από αυτούς, ο Σπύρος Τζαβέλλας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού στο σπίτι του, δίπλα στη θάλασσα, ήταν το αρχηγείο της βάσης.
Πηγή : Ενοριακή ζωή


Φεύγοντας από το σπίτι του αιχμάλωτος των Ιταλών, για να οδηγηθεί στην Αθήνα - όπου εκτελέστηκε -, άφησε στη γυναίκα του ένα λακωνικό σημείωμα. Και μένει, το σημείωμα αυτό, εσαεί, χαραγμένο στη βάση του μνημείου, να διαιωνίζει την παρακαταθήκη του, να ανατραφούν τα παιδιά του ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΩΣ!!

Αυτή είναι η παρακαταθήκη όλων των Ελλήνων αγωνιστών που μαρτύρησαν για την ελευθερία, και κάποιος να στείλει τη φωτογραφία του Μνημείου στον Υπουργό Παιδείας, στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τους υπενθυμίσει σε ποια χώρα άρχουν και ποιο είναι το χρέος τους!!


Recommended Post Slide Out For Blogger