+++ Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Με δάκρυα στα μάτια


Το καλοκαίρι του 2015 ένας Τσέχος τουρίστας κολυμπούσε στο Δεσίμι Λευκάδος. Ένα σκάφος πλέοντας με μεγάλη ταχύτητα τον κτύπησε με την προπέλα προκαλώντας του σοβαρές εκδορές σε όλο του το σώμα και η ζωή του βρέθηκε σε άμεσο κίνδυνο καθώς περιστρέφονταν με δύναμη μέσα στη θάλασσα.
Όταν αργότερα μεταφέρθηκε στη στεριά και έλαβε τις πρώτες βοήθειες διηγήθηκε ότι κατά τη διάρκεια του ατυχήματος έβλεπε την Παναγία και απέδιδε σε αυτή την διάσωσή του. Περιέγραψε ακριβώς πως είδε την μορφή της Παναγίας και τότε οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για την Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης. 
Πηγή : Πεμπτουσία
Το ίδιο απόγευμα, με τις πληγές ακόμα ανοικτές, ανέβηκε στο Μοναστήρι και αφού αναγνώρισε την μορφή της Παναγίας στην Εικόνα της Φανερωμένης, την ευχαρίστησε θερμά, με δάκρυα στα μάτια. Στη συνέχεια αφηγούνταν επανειλημμένως στους πατέρες της Μονής, με έκδηλη συγκίνηση, το θαύμα που βίωσε.

Πηγή: Περιοδικό «Φανερωμένη», Τριμηνιαία έκδοση, τ. 28 Απρίλιος- Ιούνιος 2017.

Recommended Post Slide Out For Blogger