*** Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεστεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας .Η Iερά Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9:00 μ.μ.***Ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής. Πανέμορφα και καλαίσθητα δώρα σας περιμένουν προκειμένου να στολίσετε το σπίτι σας για την περίοδο των εορτών ,αλλά και να ενισχύσετε το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική Ιεραποστολή. Το παζάρι μας θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά τη Λειτουργία από τις 10.00π.μ. και ως το μεσημέρι και κάθε Τετάρτη από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.***Επίκαιρο Παιδικό βιβλίο για τα Χριστούγεννα -Το Ημερολόγιο του μεγάλου ερχομού. Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο που προσπαθεί μέσα από την συμμετοχή των παιδιών με τη διήγηση και τη ζωγραφική να τους γνωρίσει την ιστορία των Χριστουγέννων. Κατάλληλο για δώρο εορτών σε συναντήσεις μικρών παιδιών και κατηχητικά .Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή.(σελίδες:16, τιμή:3 ευρώ).Σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και βιβλιοπωλεία παρέχεται έκπτωση 30%.Τηλέφωνο για παραγγελίες: 2295022228 .,i>

Χριστουγεννιάτικη προσφορά από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Χριστουγεννιάτικη προσφορά από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα. Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ένα βιβλίο για αμαρτωλούς


π.Εφραίμ Παναούση
Στην ομάδα ερχότανε πάντα σιωπηλός.Δεν άφηνε τον εαυτό του να γελάσει.Καθόταν σε μια γωνιά και περίμενε να του ανατεθεί δουλειά.Ευγενικός πάντα.Ποτέ δεν διεκδίκησε παραπάνω κέρασμα.Και το δικό του το μοιραζόταν.
Πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτό το πλάσμα θα το συναντούσες σε φυλακή.
Καλλιτέχνης από κούνια.Του άρεσαν τα χρώματα.Από μικρός μεγαλωμένος σε Ιδρύματα ,αφημένος,μόνος.Από νωρίς έμπλεξε και έφτασε στα σοβαρά .
Τώρα ήτανε στη φυλακή .Στο δικαστήριο τα πήρε όλα πάνω του.Αφού είμαι μέσα ας μείνω εγώ μοναχά.Ας μην πληρώσει άλλος.
Μιλούσαμε πάντα αρκετά.Τις συζητήσεις μας δεν τις θέλανε όλοι.
Ξεκινήσαμε με βιβλία .Του πήγα μία Αγία Γραφή εικονογραφημένη.
Διάβαζε πολύ."Ταξιδεύω" μου λέει .Όταν διαβάζω δεν είμαι στη φυλακή.Το βράδυ μέσα στο κελλί διαβάζω πολύ και καμμιά φορά διαβάζω και στους άλλους, τους αρέσει να ακούνε.
Το βλεπα το πλάσμα του Θεού από δω, το βλεπα από κεί δεν μπορούσα να δώσω απαντήσεις. Έψαχνα στις ταμπέλλες του καλού και του κακού κι άκρη δεν μπορούσα να βρω.Τι είναι τελικά τούτο το παιδί.Για να ναι στη φυλακή καλό παιδί δεν το λες .Μα πάλι ....
Αποφάσισα να ξεμπερδέψω με τις  ταμπέλλες και βρήκα την άκρη.Είναι ένα πλάσμα που έγινε πρώτα θύμα και ύστερα θύτης.
Για να θυμηθώ τουν παπαΑνδρέα  Κονάνο «Κάνουμε λάθη αλλά λάθη δεν είμαστε»
Έχουμε  και φωτεινές μέρες και μέρες που  έχουνε σκοτάδι.
Ήσυχος ,γλυκύς και πάντοτε ευγενικός με ρωτούσε την τελευταία φορά που ανταμώσαμε πως είναι τα παιδάκια στην Αφρική.Χαιρετηθήκαμε.Στο έβγα της πόρτας με πρόλαβε με μια φράση μαχαίρι.
«Nα μου φέρεις ένα βιβλίο για αμαρτωλούς»

Recommended Post Slide Out For Blogger