+++ Πανηγυρίζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ.Νικόδημος. Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου . ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για τηη ζωή του Ιερού Χρυσοστόμου .Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα όποιος μπορεί και θέλει να είναι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής με όσα εργαλεία κήπου διαθέτει ο καθένας ( τσουγκράνες, τσάπες,κλαδευτήρια) για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου της Μονής . Για την προσφορά του κόπου σας και της καρδιάς σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Απομακρύνετε τις οσμές από την κουζίνα!



Η κουζίνα είναι το πιο «ύποπτο» σημείο του σπιτιού μας για δυσάρεστες μυρωδιές. Εκεί μαγειρεύουμε, αποθηκεύουμε τα τρόφιμα και τις περισσότερες φορές βρίσκεται ο σκουπιδοτενεκές με τα αποφάγια. Στα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, οπότε οι μυρωδιές δεν...
απομονώνονται εύκολα «μεταφέρονται» σε άλλα σημεία του σπιτιού. Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις οσμές στις ηλεκτρικές συσκευές, τα ντουλάπια και τον σκουπιδοτενεκέ;
Μια σειρά από πρακτικές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Φούρνος
 Για να μην «κρατάει» ο φούρνος τη μυρωδιά του φαγητού που μαγειρέψατε τελευταία, τοποθετήστε μέσα του λίγες φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού. Ψήστε τις για λίγη ώρα σε σιγανή φωτιά. Ο φούρνος σας θα μοσχοβολάει μέχρι την επόμενη φορά.
Πηγή τρομακτικό


Φούρνος Μικροκυμάτων
 Βάλτε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι και ζεστάνετέ το (στην πρώτη διαθέσιμη θερμοκρασία) για περίπου μισό λεπτό.

Νεροχύτης
Αν πίνετε ελληνικό καφέ, μην πετάτε το κατακάθι στα σκουπίδια. Ρίξτε το στο νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και ξεπλύνετέ το με πολύ νερό. Αν δεν είστε φανατικοί  του παραδοσιακού καφέ, ρίξτε μία φορά το μήνα ένα μικρό φλυτζάνι αλάτι και μετά μία κατσαρόλα γεμάτη βραστό νερό.

Συρτάρια
 Τοποθετήστε σε κάθε συρτάρι ένα μικρό σακουλάκι με αφέψημα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κτλ.). Εχει την ιδιότητα να υπερκαλύπτει τις άλλες μυρωδιές χωρίς να μεταφέρει τη δική του.

Πλαστικά Σκεύη
 Εχετε παρατηρήσει ότι παρά το πλύσιμο (είστε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο πιάτων) κάποια σκεύη διατηρούν τη μυρωδιά του φαγητού, το οποίο ήταν εκεί αποθηκευμένο πριν. Πλύντε τα καλά με απορρυπαντικό και βάλτε τα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη για μία-δύο μέρες. Ετσι θα σταματήσουν να συγκρατούν τη μυρωδιά.

ΣκουπιδοτενεκέςΔιώξτε τις οσμές από την κουζίνα
Λίγη άμμος υγιεινής για γάτες, που θα την βρείτε σε όλα τα pet shop, κάνει θαύματα αν την τοποθετήσετε στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ.

Γενικά
 Για να δώσετε στο χώρο της κουζίνας σας ευχάριστη μυρωδιά (κατά τη διάρκεια ενός δείπνου π.χ.) βράστε σε μία κατσαρόλα λίγη κανέλλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν είχατε την ατυχία να σας «αρπάξει» το φαγητό και δεν θέλετε να το αντιληφθεί κανείς βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό.

flowmagazine.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger