Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Απομακρύνετε τις οσμές από την κουζίνα!



Η κουζίνα είναι το πιο «ύποπτο» σημείο του σπιτιού μας για δυσάρεστες μυρωδιές. Εκεί μαγειρεύουμε, αποθηκεύουμε τα τρόφιμα και τις περισσότερες φορές βρίσκεται ο σκουπιδοτενεκές με τα αποφάγια. Στα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, οπότε οι μυρωδιές δεν...
απομονώνονται εύκολα «μεταφέρονται» σε άλλα σημεία του σπιτιού. Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις οσμές στις ηλεκτρικές συσκευές, τα ντουλάπια και τον σκουπιδοτενεκέ;
Μια σειρά από πρακτικές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Φούρνος
 Για να μην «κρατάει» ο φούρνος τη μυρωδιά του φαγητού που μαγειρέψατε τελευταία, τοποθετήστε μέσα του λίγες φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού. Ψήστε τις για λίγη ώρα σε σιγανή φωτιά. Ο φούρνος σας θα μοσχοβολάει μέχρι την επόμενη φορά.
Πηγή τρομακτικό


Φούρνος Μικροκυμάτων
 Βάλτε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι και ζεστάνετέ το (στην πρώτη διαθέσιμη θερμοκρασία) για περίπου μισό λεπτό.

Νεροχύτης
Αν πίνετε ελληνικό καφέ, μην πετάτε το κατακάθι στα σκουπίδια. Ρίξτε το στο νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και ξεπλύνετέ το με πολύ νερό. Αν δεν είστε φανατικοί  του παραδοσιακού καφέ, ρίξτε μία φορά το μήνα ένα μικρό φλυτζάνι αλάτι και μετά μία κατσαρόλα γεμάτη βραστό νερό.

Συρτάρια
 Τοποθετήστε σε κάθε συρτάρι ένα μικρό σακουλάκι με αφέψημα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κτλ.). Εχει την ιδιότητα να υπερκαλύπτει τις άλλες μυρωδιές χωρίς να μεταφέρει τη δική του.

Πλαστικά Σκεύη
 Εχετε παρατηρήσει ότι παρά το πλύσιμο (είστε στο χέρι, είτε στο πλυντήριο πιάτων) κάποια σκεύη διατηρούν τη μυρωδιά του φαγητού, το οποίο ήταν εκεί αποθηκευμένο πριν. Πλύντε τα καλά με απορρυπαντικό και βάλτε τα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη για μία-δύο μέρες. Ετσι θα σταματήσουν να συγκρατούν τη μυρωδιά.

ΣκουπιδοτενεκέςΔιώξτε τις οσμές από την κουζίνα
Λίγη άμμος υγιεινής για γάτες, που θα την βρείτε σε όλα τα pet shop, κάνει θαύματα αν την τοποθετήσετε στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ.

Γενικά
 Για να δώσετε στο χώρο της κουζίνας σας ευχάριστη μυρωδιά (κατά τη διάρκεια ενός δείπνου π.χ.) βράστε σε μία κατσαρόλα λίγη κανέλλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν είχατε την ατυχία να σας «αρπάξει» το φαγητό και δεν θέλετε να το αντιληφθεί κανείς βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό.

flowmagazine.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger