"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα.Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο :Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα,με χρώματα,εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας.Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές ,Ιερείς της ιεραποστολής μας ,πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί.Παρουσιάζονται οι δράσεις,οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής.Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Στιγμές συγκίνησης και δέους για τον απαχθέντα Μητροπολίτη Χαλεπίου στην Αθήνα.


Στιγμές συγκίνησης και δέους για τον απαχθέντα Μητροπολίτη Χαλεπίου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Πηγή : Βήμα Ορθοδοξίας
του Γιώργου Θεοχάρη

Πλήθος Ιεραρχών, Αγιορειτών, Κληρικών, πολιτικών και κόσμου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση με θέμα «Κόντρα στην Λήθη, 3 χρόνια από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου του Πατριαρχείου Αντιοχείας», που έγινε σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος που τόνισε μεταξύ άλλων: "Υπάρχει ένα ιερό δέος και μια μεγάλη συγκίνηση, καθώς γινόμαστε μέτοχοι σε αυτή την ευλογημένη σύναξη. Η σκέψη μας είναι εοικεντρωμένη στον Μητροπολίτη Παύλο. Αν ζε πόσο μαρτυρικά θα πρεύεται στην καθημερινότητά του;".
Από την πλευρά του, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στην τοποθέτησή του ανέφερε: "Ο Μητροπολίτης Παύλος ήταν πνευματικός, ταπεινός, εσωστρεφής, είχε ευγένεια και γλυκύτητα στην συμπεριφορά του. Αγαπούσε το Άγιον Όρος, συνδέθηκε με Αγιορείτες γέροντες".

Πηγή:  Vimaorthodoxias
 
1805lithi (1).JPG
 
1805lithi (2).JPG
 
1805lithi (3).JPG
 
1805lithi (4).JPG
 
1805lithi (5).JPG
 
1805lithi (6).JPG
 
1805lithi (7).JPG
 
1805lithi (8).JPG
 
1805lithi (9).JPG
 
1805lithi (10).JPG
 
1805lithi (11).JPG
 
1805lithi (12).JPG
 
1805lithi (13).JPG
 
1805neews (1).JPG
Recommended Post Slide Out For Blogger