Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τον αγαπάς; Περνάω καλά


Βλέπω νέα παιδιά χρόνια μαζί.Που λέει και ο Γερο Παίσιος να κυττούν τα τρένα και να μην παίρνουν κανένα.Δεν θέλουν να κινήσουν .Όχι ευθύνες.Όχι ρίσκα.Όχι θυσία..Σύνηθες το φαινόμενο.Τόσο σύνηθες που μοιάζει το σωστό, παράταιρο και παλιό.

Να ναι χρόνια μαζί.Ούτε μπρος ούτε πίσω.Ούτε ευθύνες ,ούτε και χώρια.Είναι κάτι κουρασμένο πριν ξεκινήσει ακόμα.Εγκλωβισμένοι οι άνθρωποι σε ένα κελλί που αδυνατούν να ελευθερωθούν .
Συζητάς μαζί του.
-Τι θα κάνεις;

Και κείνος κουρασμένος στα 28 του σου λέει
-Που να τρέχεις τώρα.Τι θες τώρα; Δεν είμαστε καλά;


Και τον ρωτάς;
-Την αγαπάς; Και κείνος δεν του παίρνει πολύ να σου απαντήσει.Γιατί φοβάται να αγαπήσει ,φοβάται να ξεβολευτεί.Που να αφήσει τις ασφάλειές του;
-Περνάω καλά.
Θαρρώ πως σε τούτη τη φράση κρύβεται όλος ο εγωισμός ,η ανασφάλεια και η βολή της εποχή μας.
Το μόνο καλό  αυτής της φράσης είναι ότι λέει την αλήθεια.Γιατί όντως δεν μιλά κανείς για αγάπη.Για συμβιβασμούς μιλά,για κενά στη ζωή που καλύπτονται με την παρουσία ανθρώπων δίπλα μας, με κάρτα αλλαγής αν σου βγει ελλατωματικός.
Σχέσεις ανταλακτικές ,μιας χρήσης,σαν τις πλαστικές σακκούλες, διασπώμενες ,χαλασμένες από πριν .

Περνάω καλά σημαίνει δεν με ενοχλούν τα παπούτσια που φορώ.Κι όταν με στενέψουν τα αλλάζω,χωρίς τύψεις.Περνάω καλά σημαίνει εγώ αγαπάω εμένα..Δεν έχω να παλέψω. να,ονειρευτώ ,να αγωνισθώ. να αλλάξω.
Πόσος ασυμβίβαστος με την Ορθόδοξη ζωή είναι τούτος ο λόγος που είναι αγώνας και πάλη.Τι να την κάνεις μια ζωή που δεν αγαπάς παρά περνάς καλά,ή νομίζεις...
Τι ζωή είναι αυτή που δεν της έδωσες την ευκαιρία να σε μάθει να θυσιάζεσαι να βγαίνεις από τον εαυτό σου, να παίρνεις Θεία αγάπη και να την μοιράζεσαι με άνθρωπο.
Και πέρασαν τα χρόνια και ξέμαθες να αγαπάς.Πέρασαν οι καιροί, μεγάλωσες και έμεινες εσύ και η βολή σου .
Δεν ήθελες να σε ταράξουν, μην σε ξεβολέψουν ,μη σου πάρουν την ησυχία.
Να το ξέρεις... Μπορεί να πέρασες καλά.Αλλά δεν έζησες!!

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger