Η φιλανθρωπική και ιεραποστολική ομάδα ¨από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση
" Παύλος Μελάς-Το σύμβολο του Μακεδονικού αγώνα"
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Ατικής.
Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή ,ενώ τα έσοδα από τη θεατρική παράστασή μας θα ενισχύσουν το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής.Ευχαριστούμε .Σας περιμένουμε

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Πανήγυρις Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"

Πανήγυρις Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"
Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Αν θέλεις ειρήνη με τον άνδρα σου, να τα έχεις καλά με τα πεθερικά σου .Οι σχέσεις με τα πεθερικά είναι επιστήμη μεγάλη.Μεγάλη και δύσκολη.Διαφορετικοί άνθρωποι καλούνται πλέον να γίνουν με το στανιό συγγενείς .Πάντα ήταν δύσκολο .Και στην εποχή μας ακόμα πιο δύσκολο.

Στην αρχή καχυποψία ,μετά ανοίγεσαι λίγο,απογοητεύσαι στη συνέχεια,σπίτι σου και σπίτι μου μετά.

Συμπληρώνεις και εκείνο το «Θέλω να είναι καλά, αλλά δεν την θέλω σπίτι μου.Μακριά από μένα»


Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μπορούμε να συνενοηθούμε ;

Άλλος ο ένας άνθρωπος, άλλος ο άλλος.Και συναντιέστε όταν είστε πλέον μεγάλοι.Διαμορφωμένοι με ιστορίες και ζωή δική σας.Δεν μπορείτε να συνεργαστείτε.

Και μετά το πρόβλημα έρχεται στο ζευγάρι.

«Η μάνα σου !! Οι δικοί σου!!» Και από την άλλη .

«Τη δική μου τη μάνα να μην την πιάνεις στο στόμα σου».Πόλεμος και στο ζευγάρι.!!

Αν θέλεις, έλεγε ένας παππούλης να έχεις ειρήνη με τον άνδρα σου, να τα έχεις καλά με τα πεθερικά σου .Και να λες καλά λόγια.

Όταν λες άσχημα λόγια για τη μητέρα ή τον πατέρα της γυναίκας σου –ακόμη και δίκιο να έχεις- η γυναίκα σου θα αμυνθεί και στη συνέχεια θα γίνει επιθετική.Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο.Σημασία έχει ότι το λες εσύ .Ότι λες για τη μάνα της.

Κι ας το λέει εκείνη.Εσύ να μην το λες.Οι άνθρωποι αισθάνονται θιγμένοι.Δεν θέλουν να λες.

Να το ξέρεις .Κάθε φορά που λες για τα πεθερικά σου ,να ξέρεις ότι χωρίς να το θέλεις,σπρώχνεις τη γυναίκα σου προς τα εκεί.Εσύ που μετράς συμμάχους και εχθρούς ,να ξέρεις πως χωρίς να το θέλεις για τα πεθερικά σου εργάζεσαι.

Θυμίσου ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να λες .Μερικά λύνονται και όταν σωπαίνεις,όταν προσεύχεσαι.

Και  είναι και αυτά που δεν λύνονται και κάνεις προσευχή να δίνει δύναμη ο Θεός να παλεύεις.

Και να μην μιλώ; Να σωπαίνω;

Δεν λέω αυτό .Απλώς θέλω να σου πω, πως κάθε φορά που μιλάς για τους απέναντι, πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο και τον χρόνο .Να ξέρεις πως ότι πεις θα γραφτεί δυο φορές .Βάλε μέσα του Θεού την αγάπη και τότε θα βρείς πότε να  μιλάς και πότε να σωπαίνεις.

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger