Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Αν θέλεις ειρήνη με τον άνδρα σου, να τα έχεις καλά με τα πεθερικά σου .Οι σχέσεις με τα πεθερικά είναι επιστήμη μεγάλη.Μεγάλη και δύσκολη.Διαφορετικοί άνθρωποι καλούνται πλέον να γίνουν με το στανιό συγγενείς .Πάντα ήταν δύσκολο .Και στην εποχή μας ακόμα πιο δύσκολο.

Στην αρχή καχυποψία ,μετά ανοίγεσαι λίγο,απογοητεύσαι στη συνέχεια,σπίτι σου και σπίτι μου μετά.

Συμπληρώνεις και εκείνο το «Θέλω να είναι καλά, αλλά δεν την θέλω σπίτι μου.Μακριά από μένα»


Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μπορούμε να συνενοηθούμε ;

Άλλος ο ένας άνθρωπος, άλλος ο άλλος.Και συναντιέστε όταν είστε πλέον μεγάλοι.Διαμορφωμένοι με ιστορίες και ζωή δική σας.Δεν μπορείτε να συνεργαστείτε.

Και μετά το πρόβλημα έρχεται στο ζευγάρι.

«Η μάνα σου !! Οι δικοί σου!!» Και από την άλλη .

«Τη δική μου τη μάνα να μην την πιάνεις στο στόμα σου».Πόλεμος και στο ζευγάρι.!!

Αν θέλεις, έλεγε ένας παππούλης να έχεις ειρήνη με τον άνδρα σου, να τα έχεις καλά με τα πεθερικά σου .Και να λες καλά λόγια.

Όταν λες άσχημα λόγια για τη μητέρα ή τον πατέρα της γυναίκας σου –ακόμη και δίκιο να έχεις- η γυναίκα σου θα αμυνθεί και στη συνέχεια θα γίνει επιθετική.Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο.Σημασία έχει ότι το λες εσύ .Ότι λες για τη μάνα της.

Κι ας το λέει εκείνη.Εσύ να μην το λες.Οι άνθρωποι αισθάνονται θιγμένοι.Δεν θέλουν να λες.

Να το ξέρεις .Κάθε φορά που λες για τα πεθερικά σου ,να ξέρεις ότι χωρίς να το θέλεις,σπρώχνεις τη γυναίκα σου προς τα εκεί.Εσύ που μετράς συμμάχους και εχθρούς ,να ξέρεις πως χωρίς να το θέλεις για τα πεθερικά σου εργάζεσαι.

Θυμίσου ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να λες .Μερικά λύνονται και όταν σωπαίνεις,όταν προσεύχεσαι.

Και  είναι και αυτά που δεν λύνονται και κάνεις προσευχή να δίνει δύναμη ο Θεός να παλεύεις.

Και να μην μιλώ; Να σωπαίνω;

Δεν λέω αυτό .Απλώς θέλω να σου πω, πως κάθε φορά που μιλάς για τους απέναντι, πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο και τον χρόνο .Να ξέρεις πως ότι πεις θα γραφτεί δυο φορές .Βάλε μέσα του Θεού την αγάπη και τότε θα βρείς πότε να  μιλάς και πότε να σωπαίνεις.

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger