Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η διακονία μας στην Ουγκάντα.


 
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της ιεραποστολής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο
Με τον πιο θερμό χαιρετισμό του Χριστού σας  κάνουμε γνωστό το πλαίσιο της διακονίας μας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ουγκάντας .Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για την κάθε μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια και πρώτα απ όλα για την προσευχή και την αγάπη σας για το έργο της Ιεραποστολής.
Στην ανάγκη που μας υπαγορεύει η αγάπη του Χριστού και ο λόγος Του να ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο και να μεταφέρουμε το μήνυμα του Χριστού,εντάσσεται και η προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής  Πολυδενδρίου Αττικής,που πραγματοποιείται χρόνια τώρα όχι  μόνο ως φιλανθρωπία αλλά ως ανάγκη να συναντήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.



Για το σκοπό αυτό δραστηριοποιείται  η φιλανθρωπική ομάδα  της Ιεράς Μονής « από καρδιάς»στη συλλογή τροφίμων ,φαρμάκων και ρούχων αναγκαίων ειδών  δηλαδή που μοιράζονται σε χώρους και δραστηριότητες συλλογικές  στην Ελλάδα όπως ρούχα σε απόρους,φάρμακα σε φαρμακεία  των  φυλακών ,αποστολή ρούχων στην Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης ,σε χωριά  της Βορείου Ηπείρου σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.Αποφυλακίσεις κρατουμένων,συνδρομή σε συλλόγους που συνδράμουν με τη σειρά τους  την Ελληνική οικογένεια.

Ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μας κατέχει η προσπαθειά μας στην Αφρικανική χώρα της  Ουγκάντας.

Από το 2012 μία ομάδα ανθρώπων κατεβήκαμε στην Ουγκάντα και ξεκινήσαμε με τη δύναμη του Θεού και τη βοήθεια των φιλότιμων Ελλήνων να βοηθάμε σε δύσκολες και απρόσιτες περιοχές .Εδώ και τέσσερα χόνια έχει δημιουργηθεί  στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας  μία Ορθόδοξη ενορία με Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,Ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ιθαγενείς αδιακρίτως θρησκεύματος. Μικρή φάρμα και χωράφι η καλλιέργεια του οποίου βοηθά τους πιο φτωχούς στο χωριό.Παράλληλα ετοιμάζεται ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο.

Κάθε καλοκαίρι εθελοντές από την Ελλάδα, γιατροί ,νοσηλευτές και κυρίως φοιτητές , νέοι άνθρωποι κατεβαίνουν  στην χώρα αυτή για να προσφέρουν τις γνώσεις και το χαμόγελό τους σε μία κατασκήνωση για όλο το χωριό με μαθήματα υγιεινής και πρώτων βοηθειών ,μαθήματα καλλιέργειας σπόρων,ώστε σταδιακά να βελτιώσουν οι ίδιοι το τρόπο της ζωής τους.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί προγράμματα  ενίσχυσης κρατουμένων για  τις φυλακές Σεντέμα ,ταμείο για την καλύψη φαρμάκων κυρίως για τη ελονοσία για τους πιο φτωχούς των φτωχών και βέβαια το πρόγραμμα αναδοχής σπουδών για να έχουν τη δυνατότητα σήμερα 150 παιδιά με τη βοήθεια και τη συνδρομή ελληνικών οικογενειών να πηγαίνουν στο σχολείο και να εξασφαλίζουν το καθημερινό τους φαγητό.

Τελειώνοντας με χαρά σκεφτόμαστε  αυτήν την ώρα τον Πίτερ ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερο χαγόγελο που φέτος βρήκε σπίτι και πήγε σχολείο μετά από 7 χρόνια που γύριζε στο δρόμο.


 Αυτή είναι με λίγα λόγια η προσπάθειά μας στην Ουγκάντα, την χώρα που οι άνθρωποι ζουν μέχρι τα 45 λόγω των μεγάλων ασθενειών ,την τρίτη φτωχότερη χώρα στον κόσμο,τη χώρα των πολλών παιδιών που έφτιαξε όπως έλεγε ένα  Ουγκαντεζάκι « ο Θεός από σοκολάτα.»Εκεί στη χώρα που δεν περιμένει να τη διδάξεις αλλά σε περιμένει να σου δείξει τι σημαίνει να αγαπάς,να δίνεις και να δίνεσαι.

Πολλές φορές όταν το καλοκαίρι  σε αυτή τη γωνιά της γης που ο μέσος όρος ζωής είναι τόσο μικρός, αναρωτιόμαστε αν όντως κάνουμε τίποτε.Αν έχει κανένα λόγο να κάνουμε κάτι ....σκεφτόμαστε.......Και απαντούμε και πάλι..Είμαστε μία σταγόνα στον ωκεανό.Αλλά ο ωκεανός αποτελείται από μικρές σταγόνες.
Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας καρδιά συνεχίζουμε..Ευχαριστούμε.....

Η διακονία μας συνεχίζεται....

Τρόποι οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειάς μας :

1)Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Τ.θ 49 – 19014 Καπανδρίτι Αττικής  (για την εξωτερική ιεραποστολή)

2)Εθνική τράπεζα : 656/201115-86

Στο όνομα του ιερέως της ιεραποστολής μας George Nyombi

Σας ευχαριστούμε
Recommended Post Slide Out For Blogger