Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Πίστη και απιστία στη ζωή των πιστών.Πίστη και απιστία στη ζωή των πιστώνπ. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι είναι σταθερός στην πίστη;
«Πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τη απιστία»: είναι η κραυγή του πατέρα προς το Χριστό, που του ζητά να θεραπεύσει το παιδί του κι ο Κύριος του δείχνει το μέσο της θεραπείας λέγοντάς του το «εάν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά γι’ αυτόν που πιστεύει».
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Άραγε, δεν είναι η κραυγή του κάθε ανθρώπου που ξέρει ότι όλα τα της ζωής του θα τακτοποιηθούν και θα πάρουν το δρόμο τους «προς το συμφέρον», για το καλό, κι όμως αγχώνεται κι αγωνιά; Δεν είναι η κραυγή αυτή προς το Θεό η συνειδητοποίηση της αδυναμίας μας να εμπιστευτούμε την πρόνοιά Του και να αφεθούμε στην αγάπη Του;
Πίστη και απιστία: ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι είναι σταθερός στην πίστη; Ακόμα και με την έννοια της πεποίθησης στην ύπαρξή Του, υπάρχουν στιγμές που η σιωπή Του οδηγεί στο ερώτημα «άραγε υπάρχει;». Με την έννοια δε της εμπιστοσύνης, που είναι πιο ουσιαστική από την πρώτη έννοια της πίστης, πόσες φορές συμπεριφερόμαστε απέναντι Του ως να είναι αδιάφορος για μας κι ας έχουμε τόσες πολλές φορές βεβαιωθεί για την αγάπη Του;

Η αστάθεια στην πίστη εκφράζει την πάλη που διενεργείται μέσα μας. Δείχνει τον πονηρό που πολεμά όποιον θέλει να ζήσει το Θεό και να έχει σχέση μαζί Του. Οι πειρασμοί είναι όπως το σύννεφο που σκεπάζει προς καιρόν τον Ήλιο. Σημασία έχει ο Ήλιος κι όχι το σύννεφο. Ποιος, άλλωστε, πέρασε τη ζωή του χωρίς πειρασμούς; Ποιος ήταν πάντα πιστός κι ακλόνητος;
Η αδιαφορία στη σχέση μας με το Θεό δεν έχει πειρασμούς. Ο νεκρός δεν πειράζεται! Ο πιστός, όπως και ο άπιστος που το παλεύει, είναι ζωντανοί. Ό,τι και να είναι τώρα, σ’ όποιο σημείο σχέσης ή μη σχέσης με το Θεό και να είναι, υπάρχει ελπίδα καλυτέρευσης.
Η ουσία της πίστης βρίσκεται στη σχέση. Ο Θεός υπάρχει για μένα στο σημείο που Τον πιστεύω, Τον αγαπώ, Τον ζω. Όπως όλες οι σχέσεις περνούν διακυμάνσεις, έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, τις όμορφες και δύσκολες φάσεις τους, έτσι και η σχέση μας με το Θεό. Ο Θεός μας, γνώστης της ανθρώπινης αδυναμίας, δεν αντιμάχεται το πλάσμα Του που το αντιμάχεται. «Η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών». Η συνειδητοποίηση αυτής της αγάπης διαλύει τη σύγχυση και την άγνοια οδηγώντας στη σχέση. Τότε κατανοείς τη δύναμη της πίστης, του «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Γιατί τότε δεν είσαι μόνος! Τα όποια προβλήματα, οι όποιες αδυναμίες και αναπηρίες, ακόμα και τα όποια αμαρτήματα, βλέπονται από άλλη σκοπιά, άλλο φως και προοπτική.
Το σημαντικό δεν είναι ο εαυτός μας, ο άστατος και ακατάστατος, αλλά ο Θεός, ο αληθινός Ήλιος της δικαιοσύνης, που η αγάπη Του διαχέεται «εις πάσαν την κτίσιν» και τη ζωογονεί. Μαζί Του γίνονται όλα ωραία, ουσιαστικά, αποκτούν νόημα και ετοιμάζουν το θαύμα της λύτρωσης από όλες τις δαιμονικές δυνάμεις που μας καταδυναστεύουν.

Πηγή:   xristianos.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger