Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Συνεχίζεται η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!


Από τα βιβλία της Γαλάτειας Γρηγοριάδου στα μεταλλαγμένα Θρησκευτικά
Εικόνα: Κωνσταντίνος ΧολέβαςΣτις 23 Σεπτεμβρίου έφυγε από κοντά μας η σπουδαία συγγραφεύς Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Εζησε 86 χρόνια, τα οποία αφιέρωσε στην ανάδειξη της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς μας. Εγραψε 80 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται σε παιδιά. Είχε βαθιά πίστη στον Θεό και ενθουσιώδη αγάπη για την πατρίδα. Είχε την τέχνη να μιλά στην ψυχή των παιδιών και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Η φήμη της έφτασε έως τη Δανία, όπου ενεγράφη στον τιμητικό κατάλογο του Ιδρύματος Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Η Γαλάτεια, με την ψυχωμένη γραφίδα της και τον χειμαρρώδη και συναρπαστικό λόγο της, μίλησε σε μικρούς και μεγάλους για τους αγίους και τους μάρτυρες της Ορθοδοξίας, για τους ήρωες και τους αγωνιστές του Ελληνισμού. Είχε ρίζες από τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία και βοήθησε τη νέα γενιά να μάθει την Ιστορία και τις περιπέτειες του έθνους, ιδιαιτέρως δε αυτών των δύο περιοχών. Από το μικρόφωνο του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας κουβέντιαζε φιλικά με τους ακροατές της επί 25 χρόνια. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω και να μιλήσω εκτενώς μαζί της. Προσεύχομαι στον Θεό για την ανάπαυση της ψυχής της.
Πηγή : Δημοκρατία


Τα βιβλία της θα συντροφεύουν και θα διδάσκουν τις επόμενες γενιές. Το έργο της Γαλάτειας είναι κτήμα εσαεί. Πρέπει να αξιοποιηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς για να μάθουν τα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που τόσο ενοχλεί σήμερα τους ψευδοπροοδευτικούς. Τα κατορθώματα του καπετάν Κώττα και των μακεδονομάχων θα γοητεύσουν τα νέα αγόρια και τα κορίτσια, αν τα φέρουμε σε επαφή με την πένα της αλησμόνητης Γαλάτειας. Τα βιβλία της ας αποτελέσουν ένα πνευματικό ανάχωμα κατά του αφελληνισμού και της αποχριστιανοποιήσεως της Παιδείας μας.

Στο αντίποδα της Γαλάτειας κινείται το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια υποβαθμίσεως της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στο σχολείο. Το πρόγραμμα, το οποίο εμφανίστηκε χωρίς διάλογο με την Εκκλησία και χωρίς βιβλία, ήδη συναντά τη θυελλώδη αντίδραση των θεολόγων καθηγητών σε όλη την Ελλάδα. Τα μεταλλαγμένα Θρησκευτικά αλλοιώνουν την εθνική και την πολιτιστική ταυτότητά μας, διδάσκουν στους μαθητές έναν πολτό γνώσεων, δοξασιών και πληροφοριών για δεκάδες θρησκεύματα και αποκόπτουν τα παιδιά από τις ορθόδοξες χριστιανικές πεποιθήσεις και τις παραδόσεις της οικογένειάς τους, των συγγενών τους, της πατρίδας τους.

Οπως δεν μπορείς να διδάξεις στα παιδιά του δημοτικού πολλές ξένες γλώσσες ταυτοχρόνως, χωρίς να έχουν εμπεδώσει τα ελληνικά, έτσι και δεν είναι παιδαγωγικώς ορθό να βομβαρδίζονται οι μικροί μαθητές με πολυάριθμες δοξασίες, χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά για τον Χριστό και την Ορθοδοξία μας. Το πρόγραμμα πρέπει να αποσυρθεί!

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Recommended Post Slide Out For Blogger