Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Η ζώσα ανάμνηση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

«Αν ζούσε ο Χριστόδουλος, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε». Μια φράση που δεν έχει πάψει να επαναλαμβάνεται από τους πρώτους κιόλας μήνες από την εκδημία του χαρισματικού ιεράρχη, ο οποίος ενέπνευσε τους Ελληνες, ζέστανε τις καρδιές τους με το μήνυμα της αγάπης του Κυρίου και φλόγισε τις συνειδήσεις με το πατριωτικό πυρ που έκαιγε και τον ίδιο.
Πηγή : Δημοκρατία


Συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια και μία ημέρα από τότε που ακούστηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του, αλλά η θύμησή του είναι ζώσα, η επιρροή του πιο ισχυρή από εκείνη που ασκούν οι ανούσιες πράξεις και τα κούφια λόγια πολλών ζώντων.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος δεν ήταν ένας από τους πολλούς. Συνδύαζε την οξύνοια και την ευθυκρισία με έναν πηγαίο συναισθηματισμό. Η ίδια η στόφα του «μιλούσε» στον νου και στην ψυχή του λαού, ο οποίος ανταποκρινόταν στα καλέσματα του ιεράρχη.

Στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία μόνο ο Χριστόδουλος μπόρεσε να ενεργοποιήσει τόσο μεγάλες μάζες και να ξεσηκώσει την κοινωνία για ζητήματα αμιγώς πνευματικά, υπαρξιακά. Ο Χριστόδουλος είχε διαγνώσει από νωρίς τις ασθένειες της εποχής μας και τα συμπτώματα που οι περισσότεροι «μπροστάρηδες» αντιλαμβάνονται με καθυστέρηση εικοσαετίας.

Χαρακτηριστικό της διορατικότητάς του είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την ομιλία του στη λαοσύναξη που έγινε στην Αθήνα, στις 21/06/2000, και είχε ως θέμα την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες:

«Εμείς λοιπόν θέλουμε και την πρόοδο και την παράδοση, γιατί πιστεύουμε ότι η πρόοδος είναι απαραίτητη για την ευημερία του λαού μας, αλλά και η παράδοσή μας είναι τζιβαϊρικόν πολυτίμητον! [...] Δεν αποδέχεται η Εκκλησία μας το πολιτισμικό μέρος της παγκοσμιοποίησης, που αποβλέπει στην ομογενοποίηση των λαών, στην ισοπέδωση των παραδόσεων, στην εκπόρθηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού, ώστε να επικρατήσει ένα και μοναδικό μοντέλο ζωής με ανθρώπους κλωνοποιημένους και αρνητές της Ιστορίας τους.

Η απάντηση της Εκκλησίας στην παγκοσμιοποίηση δεν είναι μόνο η άμυνα για την εθνική μας ταυτότητα· είναι κυρίως η πρόταση της οικουμενικότητας και καθολικότητας της Εκκλησίας στο πνευματικό επίπεδο. Οποιος νομίζει ότι γίνεται Ευρωπαίος μέσα από την ομοιομορφία και από την ισοπέδωση πρέπει να γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος να είναι Ευρωπαίος δεύτερης κατηγορίας, φτωχός συγγενής της Ευρώπης, κακέκτυπο σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη. [...] Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε απλοί καταναλωτές αγαθών και η κοινωνία μας να γίνει ένα απέραντο χρηματιστήριο.

Αυτό δεν θα γίνει όσο η Εκκλησία μας, εδώ, στη μεγάλη πατρίδα μας, μαζί με τις υγιείς πνευματικές δυνάμεις του τόπου συνεχίσουν να αναπτύσσουν την ευεργετική τους επιρροή στον λαό και να τον προφυλάσσουν από κακοτοπιές και ολισθήματα».

Αιωνία του η μνήμη!
Recommended Post Slide Out For Blogger