Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσίδα που μαρτύρησε στην Αττάλεια


Γεννημένη το 1977 στη Σιβηρία, η Ελενα πήγε στην Τουρκία για να εργαστεί. Ο μουσουλμάνος σύζυγός της τη σκότωσε το 2013, όταν ομολόγησε την πίστη της
C τα βάθη των αιώνων χάνεται η παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στα παράλια της Μικράς Ασίας και στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι περιοχές αυτές κάποτε αποτελούσαν σημαντικά κέντρα οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με έντονη τη χριστιανική σφραγίδα.
Πηγή : Δημοκρατία

Μεγάλοι πατέρες και Αγιοι της Εκκλησίας, όπως για παράδειγμα ο Απόστολος Παύλος, πέρασαν από πόλεις και χωριά αυτού του ευλογημένου τόπου και μαρτύρησαν την πίστη τους στον Θεό με το ίδιο τους το αίμα. Ετσι, χτίστηκαν πολλοί περικαλλείς ναοί από τα βυζαντινά κιόλας χρόνια.
Η πλήρης αποτυχία της μικρασιατικής εκστρατείας της Ελλάδας, το 1922, είχε συνέπεια τον ξεριζωμό από τις περιοχές αυτές του ελληνικού -και όχι μόνο- στοιχείου. Παράλληλα, καταστράφηκαν πολλοί ορθόδοξοι ναοί, ενώ το τουρκικό κράτος προέβη και σε αλλαγή χρήσης τους, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους νέους ιδιοκτήτες να τους μετατρέψουν σε μουσεία ή σε ό,τι άλλο ήθελαν.

Οι Οσιοι και οι Αγιοι της Εκκλησίας, που ομολόγησαν την πίστη τους στον Θεό, μας καλούν να μιμηθούμε το παράδειγμά τους, όχι με εύκολα και παχιά λόγια, αλλά με πράξεις. Το αίμα τους έχει ποτίσει τη δοξασμένη γη της Μικράς Ασίας, ωστόσο υπάρχουν και στις μέρες μας άνθρωποι που έχουν βαθιά πίστη και θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα των Αγίων. Ενας τέτοιος άνθρωπος ήταν και η Ελενα, μια Ρωσίδα που ζούσε στην περιοχή της Αττάλειας και μαρτύρησε στα χέρια του μουσουλμάνου συζύγου της το 2013. Γεννημένη σε μια πόλη της Σιβηρίας το 1977, η Ελενα ταξίδεψε στη νότια Τουρκία, στην περιοχή της Αττάλειας, για να εργαστεί ως λογίστρια σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η νεαρή Ρωσίδα ερωτεύτηκε έναν ντόπιο, ο οποίος την παντρεύτηκε.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο γάμος τους τελέστηκε σε τζαμί, κατά το μουσουλμανικό τυπικό. Η αποδοχή από την πλευρά της Ελενας της τέλεσης του γάμου σε τζαμί έκανε τον σύζυγό της να πιστεύει ότι η ίδια είχε ασπαστεί το Ισλάμ, κάτι που τον ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Εντούτοις, φαίνεται ότι η Ελενα απλώς του έκανε το χατίρι είτε από αληθινή αγάπη είτε από φόβο. Μάλιστα, λέγεται ότι δεν της άρεσε το γεγονός ότι ο μουσουλμάνος σύζυγός της έδειχνε να χαίρεται με τις εκτελέσεις χριστιανών από ομοθρήσκους του στην πολύπαθη Συρία.

Στη νότια Τουρκία υπήρχε μια ορθόδοξη εκκλησία, όπου εκκλησιάζονταν συχνά πολλές Ρωσίδες. Η νεαρή λογίστρια ήρθε άμεσα σε επαφή μαζί τους και άρχισε κι εκείνη να πηγαίνει εκεί, να συμμετέχει στις ακολουθίες και με μεγάλη θέρμη να εκφράζει στον ιερέα του ναού απορίες σχετικά με θέματα της πίστης.
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Η συναναστροφή της με τις υπόλοιπες κοπέλες από τη Ρωσία, αλλά κυρίως η είσοδός της στη ζωή της Εκκλησίας άλλαξαν όλο το είναι της. Αρχισε να σκέφτεται διαφορετικά, ενώ ένιωθε πολύ άβολα που δεν είχε βαπτιστεί ορθόδοξη, καθώς οι γονείς της ήταν άθεοι. Ωστόσο ο σύζυγός της κατάλαβε τι ακριβώς έκανε, την ξυλοφόρτωσε και εκείνη αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι της φίλης της Αννας.
ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΕΛΟΣ
Η Ελενα πλέον έμενε στο σπίτι της Αννας. Ενα βράδυ είδε ένα όνειρο το οποίο συζήτησε την επόμενη μέρα με τη φίλη της: ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το αγαθό και όμορφο βλέμμα του, βρισκόταν πίσω από ένα μεγάλο παράθυρο. Η Ελενα αποφάσισε να τον πλησιάσει και διέκρινε δίπλα σε αυτό τον άνθρωπο πολλά ζώα και στο φόντο τη θάλασσα. Ο άνθρωπος της αποκάλυψε ότι όλα αυτά του ανήκουν και ότι εκείνος τα είχε δημιουργήσει. Με μια κίνηση άνοιξε τα χέρια του, απευθυνόμενος σε εκείνη, και της είπε: «Ελα σε μένα, κόρη μου».
Η Ελενα κλείστηκε στην αγκαλιά του και ένιωσε απερίγραπτη γαλήνη και ηρεμία. Η μέρα που ξημέρωσε ήταν η 15η Μαρτίου 2013. Ο σύζυγος της Ελενας συνέχιζε να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Εκείνη τη μέρα όμως της έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό για να συναντηθούν στο σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει κάποιο ίχνος επιθετικότητας από την πλευρά του. Η Ελενα αποφάσισε να πάει να τον δει από κοντά, λέγοντας στον εαυτό της πως ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει.
Ο σύζυγός της την περίμενε στο σπίτι και τη σκότωσε με ένα μαχαίρι. Η είδηση του φονικού έγινε γρήγορα γνωστή. Η αστυνομία έφτασε στον τόπο του βάρβαρου εγκλήματος, συλλαμβάνοντας τον δράστη, ο οποίος το μόνο που είχε να πει ήταν ότι προέβη σε αυτή την πράξη ως προσφορά στον Αλλάχ.
Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 
Recommended Post Slide Out For Blogger