Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η Ορθοδοξία ..ο πλούτος μας...

Του Μανώλη Κοττάκη
Η Ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Ελληνα
Αντιγράφω από τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης: «47 νέοι έπεσαν για να πιάσουν τον σταυρό στο λιμάνι της Τάμπα κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων». Τον έπιασε τελικά ένας νέος Eλληνας τρίτης γενιάς, υιός Καλύμνιου μετανάστη, ο Τζέιμς Κούλι. Ο πατέρας του τον αγκάλιασε και τον φίλησε ευτυχισμένος, «γιατί θα έχει πλέον την ευλογία του Θεού».

Ξαναδιαβάζω τα ρεπορτάζ από τη δική μας ημέρα των Θεοφανίων και ανακαλύπτω συγκλονιστικά στοιχεία, πλην του γεγονότος ότι ο κόσμος αψήφισε το κρύο και έδωσε εντυπωσιακό «παρών». Παρατηρώ τον άθεο πρωθυπουργό να επιβραβεύει τον κολυμβητή που έπιασε τον σταυρό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φορώντας του στον λαιμό ένα χρυσό σταυρουδάκι. Κοιτώ τη φωτογραφία του υπαξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος μόλις έχει πιάσει τον σταυρό στον Πηνειό: Τον παραδίδει στον μητροπολίτη και ξεσπά σε λυγμούς μιλώντας για τη χάρη του Θεού. Χαζεύω τη φωτογραφία με τους κολυμβητές στο Ηράκλειο. Δεν έγινε τελετή, λόγω της κακοκαιρίας, αλλά εκείνοι δεν το έβαλαν κάτω. Βούτηξαν στα παγωμένα νερά και σχημάτισαν το σχήμα του σταυρού με τα κορμιά τους.
Πηγή : Εφημερίδα Δημοκρατία


Βλέπω επίσης τη φωτογραφία από τη Χίο, κακοκαιρία και εκεί. Παρά ταύτα, βρέθηκε ένας να βουτήξει. Σε δήμο της Θεσσαλονίκης έπεσε για τον σταυρό ο τοπικός βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων. Δεν τα κατάφερε. Αλλά η φωτογραφία των αγκαλιασμένων κολυμβητών να φιλούν τον σταυρό με μια ελληνική σημαία στα χέρια τους λέει πολλά. Ακόμη και το επεισόδιο που έγινε σε παραλία της Πάτρας (βαφτίστηκε «σκοταδισμός»), όπου οι κολυμβητές ήρθαν στα χέρια για το ποιος έπιασε τον σταυρό, κάτι έπρεπε να μας λέει. Και μας λέει. Ολα μας λένε.
Δ ύο δεκαετίες τώρα παλεύει η πολυπολιτισμικότητα να ξεριζώσει από την ψυχή του Ελληνα την Ορθοδοξία και τα σύμβολά της: Θεατρικές παραστάσεις (corpus christi), κυβερνητικές αποφάσεις (κατάργηση θρησκεύματος από ταυτότητες, κατάργηση Θρησκευτικών), προπαγάνδα, αλλά ο Ελληνας, ο νέος Ελληνας, όπου γης, δεν καταλαβαίνει... Χριστό. Η Ορθοδοξία είναι μέσα στην ψυχή του βαθιά ριζωμένη. Ο σταυρός η πρώτη πράξη της ημέρας.

Την παρατήρησή μου συμπληρώνουν δύο βίντεο στο ΥouΤube: Στο πρώτο ο παπάς του χωριού βάζει κατσάδα στους άθεους του Σώρρα στο καφενείο του χωριού. Στο δεύτερο, στο διαφημιστικό της Apple για το iPhone 7 (γυρίστηκε στη Μάνη), ακούς πρώτη φορά ελληνική γλώσσα σε σποτ πολυεθνικής και βλέπεις τον παπά του χωριού να κοιτά ντροπαλά τον φακό. Για όσους ανόητους δεν το έχουν καταλάβει, η Ορθοδοξία είναι ο πλούτος μας.
Μανώλης Κοττάκης
Recommended Post Slide Out For Blogger