+++ Πανηγυρίζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ.Νικόδημος. Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου . ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για τηη ζωή του Ιερού Χρυσοστόμου .Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα όποιος μπορεί και θέλει να είναι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής με όσα εργαλεία κήπου διαθέτει ο καθένας ( τσουγκράνες, τσάπες,κλαδευτήρια) για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου της Μονής . Για την προσφορά του κόπου σας και της καρδιάς σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Οχι αργόσχολοι....

Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου "Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου;''
Σε στιγμές αθυμίας είναι καλό να μην μένωμε αργόσχολοι .συνιστάται η απασχόληση με κάποιο ευχάριστο έργο.
Μη μένουμε ποτέ σε τέτοιες στιγμές άπραγοι.Τις ώρες μας πρέπει να τις γεμίζουμε με κάτι ευχάριστο ,που δεν μας κουράζει.Η αργία είναι βλαπτική .Η απασχόληση με κάτι εκτός επαγγέλματος συνήθως ξεκουράζει ψυχικά και βοηθάει να παρέλθει η κακή διάθεση.Είναι απαραίτητο σε στιγμές αθυμίας  να μην μένουμε αργόσχολοι,αλλά αφού πρώτα γονατίσουμε και ζητήσουμε τη χάρη του Θεού να ασχοληθούμε με κάτι που χαλαρώνει ψυχικά .

Μερικούς τους βοηθάει η ακρόαση της μουσικής ,άλλους η απασχόληση με ζωγραφική,άλλους η περιποίηση του κήπου ,άλλους ένας περίπατος στην εξοχή,άλλους η ανάγνωση ενός βιβλίου πάντοτε το ευχάριστο ,αθώο πάρεργο ξεκουράζει και ανακουφίζε από τη ρουτίνα του καθημερινού επαγγέλματος και βοηθάει στην καλή διάθεση.
Ο μεγάλος Πατέρας της Εκκλησίας μας ,ο Ιερός Χρυσόστομος που ήταν πολύ πρακτικός στη σκέψη συνιστά την υγιή ψυχαγωγία ως ένα παράγοντα ψυχικής υγείας.
Λέγει ο ιερός Πατήρ «Αν θ’ελεις να ψυχαγωγηθείς πήγαινε σε κήπους,κοντά σε ποταμούς και λίμνες ,άκουγε τα τζττζίκια που τραγουδούν.όλα μπορείς να τα απολαύσεις ,αρκεί να αποφύγεις την αμαρτία.
Η αθυμία λοιπόν  μπορεί να κάνει μεγάλο κακό  στη ζωή.Εάν αφεθεί και μας κυριεύσει, είναι καταστροφική.Ο άνθρωπος πρέπει να είναι χαρούμενος με όρεξη για τη ζωή .
Η αθυμία έχει σαν συνέπεια τη μελαγχολία και η μελαγχολία έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της ζωής,
Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή .
Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
Τηλέφωνο 2295022228

Recommended Post Slide Out For Blogger