Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Μία συνταγή για σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2½ φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κούπα σταφίδες (σουλτανίνα και κορινθιακή)
Πηγή : cooklos

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες και ξαναζυμώνουμε ελαφρά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 φραντζολάκια και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε μια πετσέτα και σκεπάζουμε τα σταφιδόψωμα. Τα αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 35 βαθμούς να διπλασιαστεί ο όγκος τους για 30 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε την πετσέτα και αλείφουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια των σταφιδόψωμων. Ψήνουμε στους 200οC για 35 -40 λεπτά.
Recommended Post Slide Out For Blogger