Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Ιεραποστολική εξόρμηση στη Βόρεια Ουγκάντα.(Γκούλου)Συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,βρεθήκαμε με αρκετούς ιερείς της Μητροπόλεως ,το Σάββατο 29 Ιουλίου στη Βόρεια Ουγκάντα στην περιοχή Γκούλου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η τέλεση του μυστηρίου ενός γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.
Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς .Η απόσταση και εδώ είναι μεγάλη 4.30 ώρες με έμπειρο οδηγό.
Η διαδρομή όσο ξημέρωνε σε αποζημείωνε.Η περιοχή Γκούλου. Μία πανέμορφη παραδεισένια περιοχή που γνώρισε όμως τραγωδία πολέμων και φρικτών συράξεων.Βρισκόμαστε στο Γκούλου, μια πόλη 155.000 κατοίκων στην Βόρεια Ουγκάντα, 300  χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα. Οι επαρχίες του Γκούλου και του Κιτγκούμ, μαζί με τις διπλανές περιοχές του Τέσο και του Λάγκο, μια έκταση μεγαλύτερη από το σημερινό Βέλγιο, υπήρξαν το κύριο κέντρο δράσης του  Αντιστασιακού στρατού του Κυρίου. Ενός κινήματος που υπό τις οδηγίες του «προφήτη» Τζόζεφ Κόνυ, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν ησυχάσει και οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεχίσουν ήρεμα τη ζωή τους.
Περνάς τον ποταμό Καρόμα με  τα ορμητικά νερά που οριοθετεί την περιοχή .Μας καλωσορίζουν παντού μπαμπουίνοι που περιμένουν κάτι από τους περαστικούς.Ο δρόμος παντού γεμάτος από πανέμορφες καλύβες καμωμένες αριστοτεχνικά  .Φτάνοντας στο Γκούλου κετευθυνθήκαμε στο ναό του Αγίου Βασιλείου και τελέσαμε το μυστήριο  του γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Σαμουήλ και της Στυλιανής.Νέοι ιερείς ,πολλά νέα παιδιά στην εκκλησία,συμμετοχή όλων στη Λειτουργία και μετά  Αφρικάνικοι χοροί από το Γκούλου έξω από το Ναό.
Δώσαμε αρκετά ιερατικά είδη στον παππούλη του ναού και μετά από το φιλόξενο τραπέζι πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Μέσα στη φρίκη το λουλούδι της πίστης συνεχίζει να ανθεί.Recommended Post Slide Out For Blogger