Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού ,η παράκληση της Παναγίας και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερόντισσας Φιλοθέης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας. +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ιεραποστολική εξόρμηση στη Βόρεια Ουγκάντα.(Γκούλου)



Συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,βρεθήκαμε με αρκετούς ιερείς της Μητροπόλεως ,το Σάββατο 29 Ιουλίου στη Βόρεια Ουγκάντα στην περιοχή Γκούλου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η τέλεση του μυστηρίου ενός γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.
Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς .Η απόσταση και εδώ είναι μεγάλη 4.30 ώρες με έμπειρο οδηγό.
Η διαδρομή όσο ξημέρωνε σε αποζημείωνε.Η περιοχή Γκούλου. Μία πανέμορφη παραδεισένια περιοχή που γνώρισε όμως τραγωδία πολέμων και φρικτών συράξεων.Βρισκόμαστε στο Γκούλου, μια πόλη 155.000 κατοίκων στην Βόρεια Ουγκάντα, 300  χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα. Οι επαρχίες του Γκούλου και του Κιτγκούμ, μαζί με τις διπλανές περιοχές του Τέσο και του Λάγκο, μια έκταση μεγαλύτερη από το σημερινό Βέλγιο, υπήρξαν το κύριο κέντρο δράσης του  Αντιστασιακού στρατού του Κυρίου. Ενός κινήματος που υπό τις οδηγίες του «προφήτη» Τζόζεφ Κόνυ, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν ησυχάσει και οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεχίσουν ήρεμα τη ζωή τους.
Περνάς τον ποταμό Καρόμα με  τα ορμητικά νερά που οριοθετεί την περιοχή .Μας καλωσορίζουν παντού μπαμπουίνοι που περιμένουν κάτι από τους περαστικούς.Ο δρόμος παντού γεμάτος από πανέμορφες καλύβες καμωμένες αριστοτεχνικά  .Φτάνοντας στο Γκούλου κετευθυνθήκαμε στο ναό του Αγίου Βασιλείου και τελέσαμε το μυστήριο  του γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Σαμουήλ και της Στυλιανής.Νέοι ιερείς ,πολλά νέα παιδιά στην εκκλησία,συμμετοχή όλων στη Λειτουργία και μετά  Αφρικάνικοι χοροί από το Γκούλου έξω από το Ναό.
Δώσαμε αρκετά ιερατικά είδη στον παππούλη του ναού και μετά από το φιλόξενο τραπέζι πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Μέσα στη φρίκη το λουλούδι της πίστης συνεχίζει να ανθεί.































Recommended Post Slide Out For Blogger