Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Ιεραποστολική εξόρμηση στη Βόρεια Ουγκάντα.(Γκούλου)Συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,βρεθήκαμε με αρκετούς ιερείς της Μητροπόλεως ,το Σάββατο 29 Ιουλίου στη Βόρεια Ουγκάντα στην περιοχή Γκούλου.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η τέλεση του μυστηρίου ενός γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.
Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς .Η απόσταση και εδώ είναι μεγάλη 4.30 ώρες με έμπειρο οδηγό.
Η διαδρομή όσο ξημέρωνε σε αποζημείωνε.Η περιοχή Γκούλου. Μία πανέμορφη παραδεισένια περιοχή που γνώρισε όμως τραγωδία πολέμων και φρικτών συράξεων.Βρισκόμαστε στο Γκούλου, μια πόλη 155.000 κατοίκων στην Βόρεια Ουγκάντα, 300  χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπάλα. Οι επαρχίες του Γκούλου και του Κιτγκούμ, μαζί με τις διπλανές περιοχές του Τέσο και του Λάγκο, μια έκταση μεγαλύτερη από το σημερινό Βέλγιο, υπήρξαν το κύριο κέντρο δράσης του  Αντιστασιακού στρατού του Κυρίου. Ενός κινήματος που υπό τις οδηγίες του «προφήτη» Τζόζεφ Κόνυ, διέπραξε μερικά από τα πιο άγρια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν ησυχάσει και οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεχίσουν ήρεμα τη ζωή τους.
Περνάς τον ποταμό Καρόμα με  τα ορμητικά νερά που οριοθετεί την περιοχή .Μας καλωσορίζουν παντού μπαμπουίνοι που περιμένουν κάτι από τους περαστικούς.Ο δρόμος παντού γεμάτος από πανέμορφες καλύβες καμωμένες αριστοτεχνικά  .Φτάνοντας στο Γκούλου κετευθυνθήκαμε στο ναό του Αγίου Βασιλείου και τελέσαμε το μυστήριο  του γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Σαμουήλ και της Στυλιανής.Νέοι ιερείς ,πολλά νέα παιδιά στην εκκλησία,συμμετοχή όλων στη Λειτουργία και μετά  Αφρικάνικοι χοροί από το Γκούλου έξω από το Ναό.
Δώσαμε αρκετά ιερατικά είδη στον παππούλη του ναού και μετά από το φιλόξενο τραπέζι πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Μέσα στη φρίκη το λουλούδι της πίστης συνεχίζει να ανθεί.Recommended Post Slide Out For Blogger