Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής - Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Μαρτίου 2016



Τρίτη 1 Μαρτίου  ( Αγίου Νικολάου του Πλανά)  9.00μ.μ.-12.15π.μ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία.(Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου του Πλανά που φυλάσεται στην Ιερά Μονή .
Τετάρτη  2 Μαρτίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Αγιο Νικόλαο τον Πλανά.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Σάββατο 5 Μαρτίου  7.00π.μ.-9.15π.μ. (Ψυχοσάββατο)Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .Αμέσως μετά την ακολουθία θα ψάλουμε Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβαστούν τα κόλυβα.


Κυριακή   6  Μαρτίου   (Απόκρεω ) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

 Τετάρτη  9 Μαρτίου   6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και  Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Σάββατο  12 Μαρτίου   7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .

Κυριακή   13 Μαρτίου  (Τυρινής ) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

6.00μ.μ. Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμμης.Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ξεκινά ένας κύκλος ομιλιών που θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή των κατανυκτικών εσπερινών ,με βάση το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προσέχεις τον χαρακτήρα  σου και τη συμπεριφορά σου;»

(Μεγάλη Τεσσαρακοστή)

Καθαρά Δευτέρα  14 Μαρτίου  8.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου,των Ωρών και του εσπερινού.

5.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλου Αποδείπνου και του Μεγάλου Κανόνος.

Τετάρτη  16 Μαρτίου  6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία στο Αρχονταρίκι,

Παρασκευή  18 Μαρτίου  7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.

5.00μ.μ. Α  Ακολουθία  της Α στάσης των Χαιρετισμών

7.30μ.μ. Β  Ακολουθία  της Α στάσης των Χαιρετισμών

Σάββατο  19 Μαρτίου 7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .

Κυριακή  20 Μαρτίου ( Α Κυριακή Νηστειών -Ορθοδοξίας)  6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.  Αμέσως μετά θα λιτανεύσουμε πανηγυρικά στον περίβολο της Ιεράς Μονής, τις Ιερές εικόνες που έχουμε φέρει από το σπίτι μας για τη σημερινή ημέρα. Μετά το πέρας της λιτανείας ,θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής ,αφιερωμένης στην εξωτερική ιεραποστολή.

6.00μ.μ. Ακολουθία του Β κατανυκτικού εσπερινού .Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή των κατανυκτικών εσπερινών ,με βάση το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προσέχεις τον χαρακτήρα  σου και τη συμπεριφορά σου;»

Τετάρτη  23  Μαρτίου  6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία στο Αρχονταρίκι.

Παρασκευή   25 Μαρτίου + Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Εθνική εορτή) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερά Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής.

5.00μ.μ. Α  Ακολουθία  της Β στάσης των Χαιρετισμών

7.30μ.μ. Β  Ακολουθία  της Β στάσης των Χαιρετισμών

Σάββατο 26  Μαρτίου  ( Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ)7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .

Κυριακή  27 Μαρτίου ( Β Κυριακή Νηστειών –Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά)  6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

6.00μ.μ.Ακολουθία του Γ  κατανυκτικού εσπερινού .Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι συνεχίζεται ένας κύκλος ομιλιών που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή των κατανυκτικών εσπερινών ,με βάση το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προσέχεις τον χαρακτήρα  σου και τη συμπεριφορά σου;»

Τετάρτη  30  Μαρτίου  6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία στο Αρχονταρίκι
Recommended Post Slide Out For Blogger