Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Misiunea noastră în Uganda

 
Dragi prieteni și parteneri ai misiunii din Grecia și din întreagă lume, cu cea mai călduroasă primire către Hristos, dorim să vă informăm despre eforturile misionare ale Bisericii noastre Ortodoxe din Uganda. Vă mulțumim anticipat pentru orice ajutor oferit, fie acesta mare sau mic și, cel mai important, pentru rugăciunile și dragostea dumneavoastră pentru această misiune. Printre necesitățile care dictează dragostea noastra pentru Hristos și cuvântul Lui de a călători în jurul lumii și a propaga mesajul Său, includem efortul Sfintei Mănăstiri a Sfintei Fecioare Xrysopigi în Polydendri Attica, care a funcționat pentru mulți ani nu doar pentru caritatea Ortodoxă, dar și pentru nevoile de bază ale oricărei ființe umane, indifirent de poziția sa spirituală. Pentru acest scop, grupul de caritate “din inimă” a Sfintei Mănăstiri este angajat în a strânge mâncare, medicamente și îmbrăcăminte care sunt actual necesare în locurile partajate și activitățile colective din Grecia. Unele dintre activitățile grupului implică dăruirea acestor haine nevoiașilor și donarea medicamentelor farmaciilor din închisori, trimiterea hainelor către Misiunea din Madagascar și către satele din Epirusul de Nord, precum și asistarea prizonierilor greci recent eliberați în a se întoarce la familiile lor.


Efortul nostru în țara africană Uganda are un loc aparte în inimile noastre. În 2012 un grup de oameni au călătorit în Uganda și, cu ajutorul lui Dumnezeu și ai multor greci conștiincioși, au început ajutoarele în zonele dificile și inaccesibile. După 4 ani, am creat o mică parohie Ortodoxă în satul Luguzi Uganda; Sfânta Biserică a Sfântului Spyridon; un centru medical unicameral ce oferă servicii nativilor indiferent de religie; o mică fermă cu pământ cultivat pentru a ajuta oamenii săraci ai satului. Iar acum ne pregătim să construim o școală elementară și o școală gimnazială. În fiecare vară, voluntari din grecia - doctori, asistente medicale, studenți universitari și oameni tineri - călătoresc în această țară pentru a își împărtăși cunoștințele și zâmbetele, organizând o tabără pentru întregul sat care implică cursuri de igienă, tehnici de prim-ajutor, cursuri de cultivare a semințelor, printre multe altele, pentru a își îmbunătăți, treptat, pe cont propriu, viața. Simultan am creat un proiect ce sprijină prizonierii din pușcăria Sedema și colectăm fonduri pentru a acoperi costurile medicației necesare pentru a trata malaria celor mai săraci dintre locuitori și, în același timp, susținem programul esențial al plasamentului școlar (Foster School) care ajută peste 150 de copii să aibă acces la educație și mese regulate cu ajutorul și sprijinul familiilor grecești.

Dorim să alocăm timpul pentru a ne gândi la Petru în acest moment, un copil cu nevoie speciale și cu un zâmbet unic. Anul acesta și-a găsit un loc în care să locuiască și a avut oportunitatea de a se înscrie la școală după 7 ani de trăit pe străzi. În doar câteva cuvinte, aceasta este misiunea noastră în Uganda, o țară cu o speranță medie de viață de 45 de ani, a treia cea mai săracă țară din lume, țara multor copii creați de către “Dumnezeul ciocolății”; o țară care nu te așteaptă să educi înainte să îți arate ce înseamnă să iubești, să dăruiești și să ți se dăruiască. Deseori ne întrebăm dacă facem suficient de mult în această parte a lumii, apoi ne dăm singurul răspunsul… Suntem doar o picătură într-un ocean. Dar oceanele sunt formate dintr-o multitudine de picături. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a dragostei dumneavoastră, vom continua. Mulțumim!
 

Misiunea noastră continuă… Modalități de a ne sprijini efortul financiar: (Pentru misiunea de peste mare) Holy Monastery of the Holy Virgin Xrysopigi, P.O box 49 19013 Kapandriti Attica, Greece

National Bank (Ethniki Trapeza): 656/201114-56 In numele părintelui spiritual al misiunii noastre, George Nyombi
Recommended Post Slide Out For Blogger