Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν οι φακές;

ti-threptika-systatika-mas-prosferoun-oi-fakes  

Οι φακές είναι ίσως το πιο δημοφιλές όσπριο, καθώς ο μικρότερος χρόνος μαγειρέματος που απαιτούν, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη οσπρίων, τις καθιστούν εύκολη επιλογή για το εβδομαδιαίο μας μενού.
Παράλληλα, αποτελούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Αρχικά, οι φακές περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιες σε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία όταν συνδυαστούν με δημητριακά ή προϊόντα τους, όπως για παράδειγμα το ψωμί ή το ρύζι, παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Πηγή : Διακόνημα Επιπλέον, συγκαταλέγονται στις ιδιαίτερα πλούσιες πηγές φυτικών ινών, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να είναι αδιάλυτες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Περνώντας στα μικροθρεπτικά συστατικά, όλοι γνωρίζουν πως οι φακές διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σίδηρος που περιέχεται στις φακές παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό απορρόφησης από τον οργανισμό. Έτσι, προτείνεται η ταυτόχρονη κατανάλωση πλούσιων πηγών βιταμίνης C, η όποια μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση σιδήρου.
Από την άλλη, οι φακές αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, με 1 φλιτζάνι βρασμένων φακών να καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες παιδιών και ενηλίκων, ενώ διαθέτουν σημαντικά ποσά και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη και η βιταμίνη Β-6. Ακόμη, περιέχουν υψηλές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.
Τέλος, από τις φακές δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Ειδικότερα, πρόκειται για το όσπριο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντάς τον από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων.
Πηγή:neadiatrofis.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger