Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Η αναγκαιότητα του θείου ζήλου


 
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου.
 
Για μια σταθερή πορεία στην ορθόδοξη χριστιανική ζωή χρειάζεται απαραιτήτως ζήλος και όρεξη.Ο ζήλος είναι η ψυχική δύναμη που ωθεί πάντα προς τα εμπρός ,που δίδει όρεξη ,διάθεση και ενθουσιασμό και κάνει τον πιστό να προχωρεί με σταθερότητα.
Έχει πολλά εμπόδια η χριστιανική ζωή.είναι δρόμος ανηφορικός .είναι στενό μονοπάτι.Υπάρχουν πέτρες ,λακκούβες και εμπόδια.Υπάρχουν δυσκολίες και από τον εαυτό μας και από το περιβάλλον μας ,και από το πνεύμα της κοινωνίας και από τον Σατανά ,ο οπίος στήνει παγίδες στο δρόμο του πιστού και ενεδρεύει "ζητών τίνα καταπίη' (Α΄ Πέτρ.ε΄8)

Προχωρώντας ο χριστιανός τον Ορθόδοξο χριστιανικό δρόμο ,κάποτε νιώθει κόπωση,μερικές φορές συναντά δυσκολίες .
Πρέπει όμως να νικήσει τα εμπόδια ,να μην δειλιάσει να μην υποχωρήσει ούτε να σταματήσει την προς τα εμπρός πορεία του.Για να μπορεί όμως να συνεχίσει ,έχει πάντοτε ανάγκη από ζήλο και ενθουσιασμό.Σαν άλλος πνευματικός αθλητής χρειάζεται να παίρνει φόρα ,να έχει πολλή όρεξη ,να βλέπει προς τα εμπρός και να προχωρεί.
Βέβαια το Α και το Ω στην όλη επιτυχία είναι η ενίσχυση της Θείας Χάριτος .
Όμως χρειάζεται και η δική μας προσπάθεια .Γι αυτό υπάρχει αναγκη αναρριπήσεως του θείου ζήλου,αναθερμάνσεως του χυχικού ενδιαφέροντος και σταθεροποιήσεως της πορείας.
Από το βιβλίο Ψυχική τόνωση .που κυκλοφορεί από τις 'Εκδόσεις Χρυσοπηγή"τηλ.επικοινωνίας 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger