Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Πατέρας και γυιός μαζί στον ίδιο τάφο …Στα σπλάχνα της Κύπρου 43 χρόνια μετά

 

kypros
 
Με αισθήματα δέους και βαθιάς συγκίνησης, η Κύπρος είπε σήμερα το »ύστατο χαίρε» σε άλλους δύο αγνοούμενους.
Ο Μιχαλης Λοΐζου και ο 16χρονος τότε γιός του Λοΐζος, κηδεύτηκαν σήμερα, μαζί, με 42 χρόνια καθυστέρηση.Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, γράφτηκε σήμερα ο τραγικός επίλογος για άλλους δύο αγνοούμενους, θύματα της τουρκικής εισβολής.
Πηγή : Βετεράνος

Ο Μιχαήλ Λοΐζου και ο 16χρονος τότε γιος του Λοΐζος, από τις Γούφες Αμμοχώστου, άφησαν το τελευταίο τους στίγμα στις 22 Αυγούστου 1974.Σήμερα, 42 χρονιά μετά, πατέρας και γιός κηδεύτηκαν μαζί, γυρίζοντας, στην ουσία, την τελευταία σελίδα στο βιβλίο του οικογενειακού αυτού δράματος.loizos
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε απο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πάνω Λακατάμια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή.Τα οστά των δύο αγνοουμένων εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωρίο τους και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι των ηρώων, έδωσαν το παρόν τους, λέγοντάς του το ύστατο χαίρε. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
Recommended Post Slide Out For Blogger