Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Βήχας: Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σωστά στο σπίτι.


Βήχας: Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σωστά στο σπίτιΟ βήχας είναι ο τρόπος του σώματός σας να απομακρύνει με φυσικό τρόπο ξένες ουσίες και βλέννα από τους πνεύμονες και τους άνω αεραγωγούς.
Ο “παραγωγικός” βήχας είναι συχνά χρήσιμος και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον περιορίσετε.
Μερικές φορές, όμως, ο βήχας είναι αρκετά σοβαρός ώστε να επηρεάσει την αναπνοή σας ή να διαταράσσει την ανάπαυση και ξεκούρασή σας. 
Η σωστή θεραπεία στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα όταν έχετε βήχα.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι για να ανακουφιστείτε από τον βήχα:
Πρόληψη αφυδάτωσης: Τα υγρά θα σας βοηθήσουν να λεπτύνετε τις εκκρίσεις και να καταπραΰνετε τον ερεθισμένο λαιμό. Ο ξηρός βήχα αντιμετωπίζεται με μέλι σε ζεστό νερό, ή ζεστό τσάι ή ζεστό χυμό λεμονιού.
Ανυψώστε το κεφάλι σας με επιπλέον μαξιλάρια τη νύχτα για να μειώσετε τον βήχα.
Δοκιμάστε παστίλιες για τον βήχα, για να απαλύνετε τον ερεθισμένο λαιμό.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να προσθέσετε υγρασία στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του χώρου που ζείτε/εργάζεστε. Χρησιμοποιείτε μόνο νερό στον υγραντήρα.
Κόψτε άμεσα το κάπνισμα, τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο βήχας.
Αποφύγετε την έκθεση σε εισπνεόμενα ερεθιστικά, όπως ο καπνός, η σκόνη, ή άλλες ρυπογόνες ουσίες. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας να σας ενημερώσει για ειδικές μάσκες προσώπου.
Υπάρχει περίπτωση ο βήχας σας να είναι σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (καούρα).
Φάρμακα για τον βήχα
Επίσης, τα ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα μπορεί να σας βοηθήσουν με τον βήχα σας. Αποφύγετε φάρμακα για το κρυολόγημα που συνδυάζουν ουσίες για τη θεραπεία πολλών συμπτωμάτων ταυτόχρονα. Είναι γενικά καλύτερο να αντιμετωπίζετε κάθε σύμπτωμα χωριστά.
Υπάρχουν δύο είδη φαρμάκων για τον βήχα: αποχρεμπτικά και κατασταλτικά:
Τα αποχρεμπτικά θα σας βοηθήσουν να λεπτύνετε τη βλέννα και άρα να μπορείτε πιο εύκολα να την αποβάλλετε από τον οργανισμό σας. Αλλά μην αφήνετε τα πάντα στο αποχρεμπτικό. Πίνετε και άφθονο νερό επίσης. Ψάξτε για αποχρεμπτικά που περιέχουν γουαϊφενεσίνη.
Τα κατασταλτικά φάρμακα ελέγχουν ή καταστέλλουν το αντανακλαστικό του βήχα και λειτουργούν καλύτερα για περιπτώσεις ξηρού βήχα, ή επίμονου βήχα που σας κρατά ξύπνιους. Χρησιμοποιήστε τα κατασταλτικά του βήχα με σύνεση. Μην καταστείλετε εντελώς τον παραγωγικό βήχα, επειδή ο βήχας είναι χρήσιμος για να αποβάλλετε την βλέννα από τους πνεύμονες και άρα σας βοηθάει έμμεσα στην πρόληψη επιπλέον βακτηριακών μολύνσεων.

Πηγή:   webmd.com
Recommended Post Slide Out For Blogger