Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Βήχας: Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σωστά στο σπίτι.


Βήχας: Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σωστά στο σπίτιΟ βήχας είναι ο τρόπος του σώματός σας να απομακρύνει με φυσικό τρόπο ξένες ουσίες και βλέννα από τους πνεύμονες και τους άνω αεραγωγούς.
Ο “παραγωγικός” βήχας είναι συχνά χρήσιμος και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον περιορίσετε.
Μερικές φορές, όμως, ο βήχας είναι αρκετά σοβαρός ώστε να επηρεάσει την αναπνοή σας ή να διαταράσσει την ανάπαυση και ξεκούρασή σας. 
Η σωστή θεραπεία στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα όταν έχετε βήχα.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι για να ανακουφιστείτε από τον βήχα:
Πρόληψη αφυδάτωσης: Τα υγρά θα σας βοηθήσουν να λεπτύνετε τις εκκρίσεις και να καταπραΰνετε τον ερεθισμένο λαιμό. Ο ξηρός βήχα αντιμετωπίζεται με μέλι σε ζεστό νερό, ή ζεστό τσάι ή ζεστό χυμό λεμονιού.
Ανυψώστε το κεφάλι σας με επιπλέον μαξιλάρια τη νύχτα για να μειώσετε τον βήχα.
Δοκιμάστε παστίλιες για τον βήχα, για να απαλύνετε τον ερεθισμένο λαιμό.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να προσθέσετε υγρασία στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του χώρου που ζείτε/εργάζεστε. Χρησιμοποιείτε μόνο νερό στον υγραντήρα.
Κόψτε άμεσα το κάπνισμα, τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο βήχας.
Αποφύγετε την έκθεση σε εισπνεόμενα ερεθιστικά, όπως ο καπνός, η σκόνη, ή άλλες ρυπογόνες ουσίες. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας να σας ενημερώσει για ειδικές μάσκες προσώπου.
Υπάρχει περίπτωση ο βήχας σας να είναι σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (καούρα).
Φάρμακα για τον βήχα
Επίσης, τα ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα μπορεί να σας βοηθήσουν με τον βήχα σας. Αποφύγετε φάρμακα για το κρυολόγημα που συνδυάζουν ουσίες για τη θεραπεία πολλών συμπτωμάτων ταυτόχρονα. Είναι γενικά καλύτερο να αντιμετωπίζετε κάθε σύμπτωμα χωριστά.
Υπάρχουν δύο είδη φαρμάκων για τον βήχα: αποχρεμπτικά και κατασταλτικά:
Τα αποχρεμπτικά θα σας βοηθήσουν να λεπτύνετε τη βλέννα και άρα να μπορείτε πιο εύκολα να την αποβάλλετε από τον οργανισμό σας. Αλλά μην αφήνετε τα πάντα στο αποχρεμπτικό. Πίνετε και άφθονο νερό επίσης. Ψάξτε για αποχρεμπτικά που περιέχουν γουαϊφενεσίνη.
Τα κατασταλτικά φάρμακα ελέγχουν ή καταστέλλουν το αντανακλαστικό του βήχα και λειτουργούν καλύτερα για περιπτώσεις ξηρού βήχα, ή επίμονου βήχα που σας κρατά ξύπνιους. Χρησιμοποιήστε τα κατασταλτικά του βήχα με σύνεση. Μην καταστείλετε εντελώς τον παραγωγικό βήχα, επειδή ο βήχας είναι χρήσιμος για να αποβάλλετε την βλέννα από τους πνεύμονες και άρα σας βοηθάει έμμεσα στην πρόληψη επιπλέον βακτηριακών μολύνσεων.

Πηγή:   webmd.com
Recommended Post Slide Out For Blogger