Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία που αφορά την εθνική επέτειο του 1940.Ακολουθεί το ιερό απόδειπνο

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

΄΄Ενα αφιέρωμα στην Αγία Φιλοθέη

 
Οι "εκδόσεις Χρυσοπηγή " εγκαινιάζουν σήμερα με το πρώτο αφιέρωμά μας στην Αγία Φιλοθέη μία σειρά αφιερωμάτων ,που θα περιλαμβάνει άρθρα , και ιστορικές αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα που αποτελούν θεμέλια και δομικά υλικά της πίστης και της πατρίδας μας.
Η πρώτη μας αναφορά στην Αγία Φιλοθέη την κυρά της Αθήνας που  διαδραμάτισε έναν συγκλονιστικό ρόλο στα χρόνια της τουρκοκρατούμενης Αθήνας.
Αναζητείστε την εποχή,δείτε τις ομοιότητες  με την σημερινή μας Ελλάδα,αλλά και βρείτε τα συστατικά της πίστης και της ελπίδας που έδωσαν συνέχεια στη διαδρομή του Ελληνισμού.
Καλό μας ταξίδι λοιπόν...
Recommended Post Slide Out For Blogger