Νυχτερινή Θεία Λειτουργία

Νυχτερινή Θεία Λειτουργία
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής - Δευτέρα 27 Ιανουαρίου (του Οσίου Εφραίμ του Σύρου).Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Το παιδί μου ιερέας;!

  + της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη


Πιστέψτε με, δεν είναι ανέκδοτο. Συνέβη σ' ένα πολύ γνωστό μου ζευγάρι, ένα πιστό ζευγάρι. Γέννησε ή γυναίκα το πρώτο τους παιδί κι ό σύζυγος την έκτη μέρα, όπως γίνεται πάντα σ' ένα φυσιολογικό τοκετό, παρέλαβε από την κλινική μάνα και βρέφος. Πρίν πάνε σπίτι τους,πέρασαν από ένα έξωκκλήσι πού ταχτικά τους φιλοξενούσε το δύσκολο καιρό της εγκυμοσύνης.
Η γυναίκα με το βρέφος έμεινε εκεί έξω στο σκαλάκι, ό άντρας άφοϋ άναψε τρία κεράκια για την τριμελή πια οίκογένεια επέστρεψε κοντά τους. Καί φωναχτά κι από καρδιάς ευχαρίστησε το Θεό γιατί τελείωσε ή περιπέτεια της γέννας, γιατί μάνα καί παιδί ήταν γεροί, γιατί αξιώθηκαν να γίνουν γονεις, μετά ζήτησε τη συνέχεια της ευλογίας Του πάνω στην οικογένεια. Καί κατέληξε:
«Δεν θέλουμε παρά να φωτίζεις αυτόν τον καινούριο πολίτη του ουρανού. Να γίνει δικό σου παιδί" μόνο αυτό. Εσένα να ακολουθεί κι ας γίνει ό,τι θέλει. Ακόμα καί... παπάς».
Είμαι μάνα πολλών παιδιών καί άκουσα, σαν κάθε μάνα, πολλά όνειρα. Καί γονιών καί παππούδων καί γιαγιάδων όνειρα, όπως θ'άκουσες καί συ. Από πολύ νωρίς κάποιος άπ' αυτούς λέει με λαχτάρα
«"Εχει αγάπη στα βιβλία. Θα προκόψει στα γράμματα. Έχει σπουδαίο λέγειν καί πειθώ. Δικηγόρος θα γίνει».

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής


Ευαγγέλιο Κυριακής: Λουκ. στ΄ 31-36
Εἶπεν ὁ Κύριος· 31 καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως. 32 καὶ εἰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τοὺς ἀγαπῶντας αὐτοὺς ἀγαπῶσι. 33 καὶ ἐὰν ἀγαθοποιῆτε τοὺς ἀγαθοποιοῦντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι. 34 καὶ ἐὰν δανείζητε παρ᾿ ὧν ἐλπίζετε ἀπολαβεῖν, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ ἁμαρτωλοὶ ἁμαρτωλοῖς δανείζουσιν ἵνα ἀπολάβωσι τὰ ἴσα. 35 πλὴν ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε υἱοὶ ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστός ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηρούς. 36 Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί.
Η αγάπη μας κάνει θεούς!

Αγάπη προς τους εχθρούς

Ο Κύριος στο όρος της Γαλιλαίας παραδίδει στους μαθητές του τον τέλειο νόμο της Καινής Διαθήκης με την «επί του όρους ομιλία» του. Και συγκεφαλαιώνει μέσα σε λίγες λέξεις το πνεύμα του νέου νόμου του λέγοντας: Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι να τους συμπεριφέρεσθε κι εσείς. Και εξηγεί την τόσο περιεκτική αυτή εντολή του. Εάν αγαπάτε μόνον εκείνους που σας αγαπούν, ποια αμοιβή σας ανήκει από τον Θεό;

Γιατί αντιδρά η Εκκλησία και τι προβλέπει (ρητά) το Σύνταγμα

Εικόνα: Κωνσταντίνος ΧολέβαςΜε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τα νέα πολυθρησκειακά προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών «απαράδεκτα και επικίνδυνα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τα αποσύρει αμέσως. Επειδή η αυτή συζήτηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και επειδή οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες, σπεύδω να απαντήσω σε ορισμένα σχετικά ερωτήματα:

Με βάση το ισχύον Σύνταγμα υπάρχει σαφής ερμηνεία ως προς το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Μάλιστα. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (1995 και 1998) και μία τελεσίδικη του Διοικητικού Εφετείου Χανίων (2012) ορίζουν ότι το μάθημα πρέπει να διδάσκεται σε ικανό αριθμό ωρών και να βασίζεται στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση.
Πηγή : Δημοκρατία

Η ιστορία πίσω από μια προτομή


Οργή της εγγονής της ηρωίδας του 1941 Λέλας Καραγιάννη για τους βανδάλους
Ο ακμαίος πατριωτισμός της την οδήγησε να βάλει σε δεύτερη μοίρα την οικογένειά της. Μητέρα επτά παιδιών, η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη -ιδρύτρια και επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» (απ' το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη)- άρχισε τη δράση της κατά της γερμανικής «μπότας» τον Μάιο του 1941. Στην αρχή, με τη βοήθεια των μεγαλύτερων τέκνων της, φρόντιζε Ελληνες φαντάρους που επέστρεφαν από το μέτωπο και στη συνέχεια περιέθαλπε Βρετανούς συμμάχους, οι οποίοι είχαν γλιτώσει την αιχμαλωσία. Βήμα βήμα ανέπτυξε, χάρη στην οξυδέρκειά της, το δικό της δίκτυο, αποτελούμενο από έναν ικανό αριθμό συνεργατών, ανδρών και γυναικών. Η φλόγα της αντίστασης, μέρα με τη μέρα, «θέριευε» μέσα της.

Πηγή : Δημοκρατία

Κάνω τον σταυρό μου


14a2_stayrosΜια από τις πρώτες κινήσεις που κάνει ο χριστιανός κάθε μέρα που ξυπνάει και από τις τελευταίες πριν κοιμηθεί, είναι το σημείο του σταυρού. Κι όχι μόνο τότε· πολλές φορές κάθε μέρα μπορούμε να φέρνουμε στη σκέψη μας τις ευεργεσίες του Θεού, να Τον ευχαριστούμε αλλά και να τον παρακαλούμε για κάτι που θέλουμε. Τότε κάνουμε το σημείο του σταυρού.
Είναι καλό, κάθε φορά που «κάνουμε τον σταυρό μας«, να αναλογιζόμαστε ότι ομολογούμε την πίστη μας στον τριαδικό Θεό· γι΄ αυτόν τον λόγο ο τρόπος με τον οποίο τον κάνουμε πρέπει να είναι ευλαβής κι αυτός που αρμόζει σε κάθε λατρευτική πράξη. Εκτός από τη στάση που πρέπει να έχουμε, ας γνωρίζουμε τι συμβολίζει το σημείο αυτό που κάνουμε καθημερινά.
Πηγή : Διακόνημα

Φωτογραφίες από την αγιοκατάταξη της Οσίας Αγάθης της Κουσαλεούκα!(24-9-2016)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΙΟ της αγίας αυτής μορφής στο
Πηγή : Προσκυνητής

ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΣΗ ΖΩΓΡΩΝ


του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού
Αναρωτιόμαστε συχνά γιατί ο πολιτισμός μας να αγωνίζεται να ελκύσει στα δίχτυα του τους ανθρώπους όχι με την προοπτική να χτίσουν μεταξύ τους γνήσιες σχέσεις, αλλά για να αποδεχτούν τα προϊόντα που αυτός προσφέρει, μόνο και μόνο για να γίνουν καταναλωτές τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των χρηστών ή των θαυμαστών τους. 
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ιεραποστολή: τόσο σημαντική όσο το νερό

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  στις 10.15.π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ,θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της 4ης αποστολής στην Ουγκάντα με τίτλο :" Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό-Παρουσίαση της 5ης αποστολής μας στην Ουγκάντα..Στην εκδήλωση αυτή οι εθελοντές της 5ης αποστολής θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες  από την Ουγκάντα,ενώ θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την 5η αποστολή.

Εξαιρετικό! Ο Κιάνου Ριβς συγκλόνισε τον κόσμο με ένα ακόμα δυνατό μήνυμα


Ο Κιάνου Ριβς είναι γνωστός ως ένας λαμπρός ηθοποιός που μπορεί να παίξει σοβαρούς αλλά και ξεκαρδιστικούς ρόλους. Για κάτι άλλο για το οποίο είναι γνωστός, είναι η σοφία των λόγων του. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που δεν συναντάς συχνά σε διασημότητες.
Κάθε τόσο ο Ριβς μοιράζεται με τον κόσμο μερικές από τις σκέψεις του. Μέσα από το dinfo έχετε ήδη διαβάσει στο παρελθόν μερικές από αυτές. Σήμερα σας δίνουμε την δυνατότητα να διαβάσετε και κάτι ακόμη. Κάτι εξαιρετικό.
«Δεν μπορώ να είμαι κομμάτι ενός κόσμου όπου οι άντρες ντύνουν τις γυναίκες τους σαν πόpνες, επιδεικνύοντας οτιδήποτε θα έπρεπε να είναι πολύτιμο για αυτούς. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει η έννοια της τιμής και της αξιοπρέπειας, και όπου κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτές όταν λέει «υπόσχομαι».
Πηγή : Taz.gr

ΝΑΙ! ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!


ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Ἡ ἀξία τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ οἱ δηλώσεις τοῦ Φίλη γιὰ τὰ Θρησκευτικὰ

Μανώλης Κοττάκης ἐφημ. «Δημοκρατία», 24.09.16

.             Στὸ τηλέφωνο προχθὲς ἡ μάνα μου: «Παιδί μου, ἂν ἔκανα κάτι καὶ σὲ στενοχώρησα, θέλω νὰ μὲ συγχωρήσεις». Δὲν εἶχα κοιτάξει τὸ ἡμερολόγιο, γιὰ νὰ θυμηθῶ ὅτι αὐτὴν τὴν ἐποχὴ οἱ γονεῖς μου ἀνοίγουν τὸ μικρὸ ἐκκλησάκι τοῦ Ἁγίου Δημητρίου στὴ γειτονιά μας, γιὰ νὰ ἐκπληρώσουν τὸ τάμα τῆς ἐτήσιας λειτουργίας ὑπὲρ ἡμῶν, καὶ αἰφνιδιάστηκα: «Τί νὰ σὲ συγχωρήσω, ρὲ μάνα, δεσπότης εἶμαι;» Μοῦ θύμισε ὅτι τὴν ἑπομένη εἶχαν τὴν καθιερωμένη λειτουργία γιὰ τὴν οἰκογένειά μας καὶ πρόσθεσε: «Μά, θὰ μεταλάβω!» Τί νὰ κάνω, τῆς ἔδωσα… συγχώρεση μὲ ἕνα «ἐντάξει» καὶ κλείσαμε.

Αφιέρωμα στους εθνικούς ευεργέτες ( μέρος Δ)

Ο Μάνθος Ριζάρης (1764-1824) και ο Γεώργιος Ριζάρης (Γεώργιος Ραδιόνωφ Ριζάρης) (1769-1842) υπήρξαν εθνικοί ευεργέτες, έμποροι και μέλη της Φιλικής Εταιρείας.
Οι αδελφοί Ριζάρη κατάγονταν από το Μονοδένδρι Ζαγορίου και από μικρή ηλικία έμειναν ορφανοί. Αρχικά ο Μάνθος πήγε στη Μόσχα, για να δουλέψει για ένα διάστημα σε ένα θείο τους. Στη συνέχεια ξεκίνησε δικές του επιχειρήσεις και γρήγορα έκανε περιουσία. Το 1806 πήγε κοντά του και ο αδελφός του ο Γεώργιος. Ασχολήθηκαν από κοινού με το εμπόριο και σταδιακά κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλη περιουσία.
Ο Μάνθος μυήθηκε στην Φιλική Εταιρεία το 1817 και από τότε συνέβαλε στην οικονομική ενίσχυση της Επανάστασης με κάθε μέσο: ενίσχυσε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη με 30.000 ρούβλια και καθ όλη την διάρκεια του αγώνα προσέφερε πάνω από 50.000 ρούβλια συνολικά για τους σκοπούς της Επανάστασης. Ο Μάνθος, που υπήρξε ο θεμελιωτής της περιουσίας πέθανε το 1824 στην Ρωσία.
Πηγή : Ήπειρος τόπος ευεργετών

Ὅσο βαρύς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρός τῆς δοκιμασίας,το ξύλο ἀπό το ὁποῖο κατασκευάσθηκε,πάντοτε φυτρώνει στο ἔδαφος τῆς καρδιᾶς


Αποτέλεσμα εικόνας για сергий мечев
Ἱερομάρτυς Σέργιος Μετσώφ

«Ὅσο βαρύς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρός τῆς δοκιμασίας, το ξύλο ἀπό το ὁποῖο κατασκευάσθηκε, πάντοτε φυτρώνει στο ἔδαφος τῆς καρδιᾶς!
πηγή : Προσκυνητής

Το άγχος είναι έλλειψη πίστης…


Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προσέχεις το χαρακτήρα σου και την συμπεριφορά σου»(κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή)
Το άγχος είναι μία σύγχρονη ασθένεια   πολύ διαδεδομένη ,που κυριεύει πολλούς ανθρώπους και τους ταλαιπωρεί.Είναι πολλά τα αίτια που δημιουργούν το άγχος και μικραίνουν τη ζωή.Οι συνθήκες που σήμερα έχουν επικρατήσει στην εποχή μας κάνουν τον άνθρωπο ναμεγαλοποιεί τους ενδεχόμενους κινδύνους φαντάζεται δυσκολίες, βλέπει μπροστά του  εμπόδια.Και ανησυχεί και αγχώνεται.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινάμε με τον "Αχλαδένιο" το κουκλοθέατρό μας!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αχλαδένιος


Η ομάδα του κουκλοθέατρου των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ξεκινάει και φέτος τη διαδρομή της.Αυτή τη φορά με τη θεατρική παράσταση "Η αρρώστια του Aχλαδένιου" .Πρώτος μας σταθμός φέτος στην έναρξη των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Aγίας Σοφίας Πειραιώς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 11.00π.μ.Καλή μας διαδρομή.Πολλές ευχές στους συνεργάτες της προσπάθειας και καλή δύναμη στο τόσο δύσκολο έργο τους που έχει να κάνει με τις ψυχές των παιδιών .Ο Θεός να τους ευλογεί.

Τα συγκινητικά λόγια του φιλόλογου Κώστα Γανωτή στην εξόδιο ακολουθία της Γαλάτειας



Αγαπητή μας Γαλάτεια 
Δεν το πιστεύω πως έφυγες!!Γιατί πριν από λίγες ημέρες μας τηλεφώνησες να λέμε κανένα "Κύριε ελέησον" για σένα .
Και δεν είπαμε πολλά "Κύριε ελέησον",δεν ξέραμε τι να ζητήσουμε από τον Θεό.
Ξέραμε ότι είσαι μέσα στην αγκαλιά Του,γιατί Τον αγαπούσες.

Μήνυμα μαρτυρικό, ἀπό ματωμένα ράσα, γιά τόν κ. Φίλη. Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου.

dsc_0926

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
Πρὸς
Τόν Ἀξιότιμον Ὑπουργόν  Παιδείας,
Ἒρευνας καί Θρησκευμάτων
κ.  Νικόλαον Φίλην
Εἰς Ἀθήνας
                                                     Ἐν Πάτραις τῇ 23ῃ Σεπτεμβρίου 2016
Kύριε Ὑπουργέ,
Χαῖρε ἐν Κυρίῳ πάντοτε.
      Μετά τήν ἐπιστολή μου πρός τόν κ. Πρωθυπουργό, σχετικά μέ τά θέματα πού μᾶς ἀπασχολοῦν, εἶπα νά μή γράψω κάτι ἂλλο. Ὃμως μὲ συγκίνηση βαθειὰ, ἀνέλαβα καὶ ὑποσχέθηκα σὲ πρόσωπα τρανά, μεγάλα, μέγιστα, ἱερά νὰ σοῦ μεταφέρω παραγγελιὰ ἱερή, γεμάτη ὀδύνη ψυχῆς, ὃμως μὲ πολλὴ ἀγάπη.
            Χθὲς, Ὑπουργέ μου, πῆγα στὴν Τρίπολη καί πέρασα ἀπὸ ἕνα τόπο ἱερὸ γιὰ νὰ γονατίσω εὐλαβικὰ καὶ νὰ προσκυνήσω, γιατί θυμήθηκα ὅτι ἦταν παραμονή ἡμέρας μεγάλης, ἱστορικῆς, τρανῆς,  αἱματωμένης.

Μαζεύουμε καπάκια.... ενισχύουμε τη φιλανθρωπία ( για δεύτερη χρονιά)


Με το ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής περιόδου 2016-2017 συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, για δεύτερη συνεχή χρονιά και στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής και ιεραποστολικής μας δραστηριότητας,  με νέους τρόπους για να ενισχύσουμε το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Εξωτερικό (Βόρειο Ήπειρο,Ουγκάντα και Μαδαγασκάρη).Συνεχίζουμε λοιπόν να μαζεύουμε  πλαστικά καπάκια για το σκοπό αυτό.

Αφιέρωμα στους Εθνικούς ευεργέτες ( μέρος Γ )


Γεώργιος (Νίσσα 1783 – Βιέννη 1856) και Σίμων Σίνας (Βιέννη 1810-1876)
Ο Γεώργιος Σίνας γεννήθηκε στη Νίσσα της Σερβίας το Νοέμβριο του 1783. Καταγόταν από σημαντική οικογένεια μεγαλεμπόρων από τη Μοσχόπολη της Βορείου Ηπείρου. Στις Σέρρες έμαθε τα πρώτα του γράμματα, ενώ ολοκλήρωσε τη μόρφωσή του στη Βιέννη. Επέδειξε σημαντικό κοινωφελές έργο, το οποίο του απέφερε επάξια τον τίτλο του εθνικού ευεργέτη. Η ελληνική παροικία της Βιέννης, η γενέτειρα του πατέρα του Μοσχόπολη και η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, προικοδοτήθηκαν με γενναίες χορηγίες που διατέθηκαν για την κατασκευή και λειτουργία φιλανθρωπικών και πνευματικών ιδρυμάτων.
Πηγή : Ρωμιοσύνη

Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Καραματζάνη.

Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Καραματζάνη (ΦΩΤΟ)
Το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο σεβάσμιος , Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πνευματικός πατέρας των Αδελφοτήτων των Ιερών Μονών και Αγίου Αθανασίου Κολινδρού.
Στον Κολινδρό Πιερίας την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου στις 12.30 το μεσημέρι τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.
Στην νεκρώσιμο ακολουθία έλαβαν μέρος πολλοί Αρχιερείς, Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος από ολόκληρη την Πιερία και τα Γιαννιτσά, όπου ο ίδιος εργάστηκε στο έργο της Εκκλησίας και παρήγαγε πλούσιους πνευματικούς καρπούς.
Πηγή : ενοριακή ζωή

Αδελφόθεοι γινόμαστε και μείς παραμένοντας στη σκιά του Εσταυρωμένου.


Αποτέλεσμα εικόνας για АПОСТОЛ И ЕВАНГЕЛИСТ ИОАНН БОГОСЛОВ

Προς την Παναγία: «Γύναι, ιδού ο υιός σου». 
Και προς τον Ιωάννη: «ιδού η μήτηρ σου». 

Καταπληκτική, κατανυκτική και συγκινητική η στιγμή. Την ώρα του άφατου πόνου, παραμένει ατάραχος, δεν λησμονεί τη μητέρα Του, την Παναγία, την πάνω απ’ όλες τις Αγίες, τη σεμνότερη, καθαρότερη, ταπεινότερη γυναίκα όλου του κόσμου, όλων των εποχών. Εκείνη που Του δάνεισε τη σάρκα και το αίμα της, Τον μεγάλωσε και Τον φρόντισε. 
Πηγή : Ποσκυνητής

Ιεραποστολή: τόσο σημαντική όσο το νερό



Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  στις 10.15.π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ,θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της 4ης αποστολής στην Ουγκάντα με τίτλο :" Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό-Παρουσίαση της 5ης αποστολής μας στην Ουγκάντα..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλάτεια η καλομάνα..




 π.Εφραίμ Παναούση

Μας είχε συνέχεια στην προσευχή της με σειρά.Μας το θύμιζε πάντα,κάθε φορά που μιλούσαμε στο τηλέφωνο.
"Έχω τον Αναστάσιο ( τον επίσκοπο Αλβανίας)τον Γέροντα,και μετά εσάς.Είμαι μάνα .Σας αγαπώ και σας σταυρώνω."
Τη Γαλάτεια δεν μπορούσες να μην την συμπαθήσεις.Είχε εκείνο που σε κρατούσε κοντά της βρέξει,χιονίσει.Σε έβλεπε και σε διάβαζε.Εκείνη χρόνια στο χωράφι του Χριστού ,είχε δουλέψει με μεγάλα πρόσωπα και είχε περγαμηνές .
Μετά γεννήθηκε από τον Γέροντα  (τον πρώην Πειραιώς π.Καλλίνικο )και τον π.Ιγνάτιο (τον νυν επίσκοπο Δημητριάδος)η Πειραική Εκκλησία.Και βρεθήκανε μεγάλοι άνθρωποι αναμεταξύ μας.Ήτανε ο  δάσκαλος Σαράντος Καργάκος,ο γιατρός ο Αθανάσιος Αβραμίδης ,ήτανε πολλοί.
Στους μεγάλους ανάμεσα και η Γαλάτεια.Ήτανε κι ο Γιώργος  ο Σουρέλης ,ο άνδρας της τότε μαζί.Μορφή βιβλική με γένια και μαλλιά σαν τον Μωυσή.Εκείνος δεν μιλούσε πολύ ,μα όποτε  μιλούσε έκανε εντύπωση.
Η Γαλάτεια πάλι ήτανε άλλο.

Η φωτογραφία της εβδομάδος

της ζωής ο κύκλος

Εθνικοί ευεργέτες Μέρος Β


Έλενα Βενιζέλου – Σκυλίτση (1874-1959)
Η Έλενα Βενιζέλου – Σκυλίτση γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1874 και ήταν κόρη του Ιωάννη και της Βιργινίας Σκυλίτση, πλουσίων ομογενών επιχειρηματιών στο Λονδίνο. Το 1912 γνώρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος είχε έρθει στο Λονδίνο για να διαπραγματευτεί τη Βαλκανική Συνθήκη. Την 15 Σεπτεμβρίου 1921 τελούν το γάμο τους στο Λονδίνο. Η Έλενα επιστρέφει στην Ελλάδα το 1928.
Πηγή : Ρωμιοσύνη

Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη (1930-2016)

dsc09719

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 08.10 το πρωί, απεβίωσε η σημαντική συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη. Η καρδιά της ήταν μεγάλη, όμως κουράστηκε και ασθένησε μετά από τα τόσα χρόνια του αγώνα της για την Εκκλησία, την Πατρίδα, την Οικογένεια, την Εθνική μας Παράδοση. Ήταν με τη γνωστή νεανική της ζωντάνια έως το τέλος της επίγειας ζωής της. Ήταν Σμυρνιά στην καταγωγή, μεγάλωσε στη Μακεδονία, εργάσθηκε και έκανε οικογένεια, με τέσσερα παιδιά, στην Αθήνα. Οι σταθμοί αυτοί στη ζωή της την σφράγισαν.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ - ΟΡΑΜΑΤΑ - ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ .

Πηγή : Αγιορείτικο βήμα και hellas-orthodoxy.blogspot.gr  
.Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους

-Γέροντα, φοβάμαι την πλάνη
-Καλά κάνεις. Όποιος φοβάται την πλάνη, δεν πλανιέται, γιατί προσέχει και λέει όλους τους λογισμούς του  δεν κρύβει τίποτε, κι έτσι βοηθιέται.

-Γέροντα, τι είναι η προδιάθεση πλάνης;
-Προδιάθεση πλάνης είναι να έχεις την ιδέα ότι κάτι είσαι και να δείχνεις στους άλλους ότι κάτι κάνεις. Να νομίζεις ότι εσύ έφθασες σε πνευματικά μέτρα, επειδή κάνεις λ.χ. κάποια άσκηση, ενώ οι άλλοι δεν έχουν ακόμη συλλάβει το νόημα της πνευματικής ζωής, και να φέρεσαι υπερήφανα.

Σχόλια στο Ευαγγέλιο της Κυριακής (Α΄ Λουκά)


Μαθητές του Χριστού
«αφέντες άπαντα ηκολούθησαν αυτώ» 
Η κλήση των πρώτων μαθητών από το μεγάλο διδάσκαλο Χριστό, είναι το θέμα που ξεδιπλώνει μπροστά μας η σημερινή ευαγγελική περικοπή με σκηνικά που αναδεικνύουν βαθύτερα μηνύματα και νοήματα. 
 
 
 
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

"Ασπρογάλανο Πανί" Γαλάτεια Σουρέλη

Καλή στράτα Γαλάτεια.Καλόν Παράδεισο

"Θα γίνεις συγγραφέας!"»


Η Γαλέτεια Γρηγοριάδου -Σουρέλη είχε γράψει σε κείμενό της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Πατάκη:

«Η πρώτη Καλομοίρα είπε: "Θα γεννηθεί στη Μακεδονία για να 'ναι εγγόνι του Μεγαλέξανδρου". "Τα γονικά της όμως –πα να πει το κύτταρό της– θα είναι από την άλλη μεριά του Αιγαίου, τη Μικρασία" είπε η άλλη Καλομοίρα.

Ιεραποστολή: τόσο σημαντική όσο το νερό



Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  στις 10.15.π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ,θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της 4ης αποστολής στην Ουγκάντα με τίτλο :" Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό-Παρουσίαση της 5ης αποστολής μας στην Ουγκάντα..Στην εκδήλωση αυτή οι εθελοντές της 4ης αποστολής θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες  από την Ουγκάντα,ενώ θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την 5η αποστολή.

Εθνικοί ευεργέτες ( Μέρος Α)


Ξεκινάμε σήμερα από τις "εκδόσεις Χρυσοπηγή " ένα αφιέρωμα στους Εθνικούς μας ευεργέτες .Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .

Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.

Πηγή : Ρωμιοσύνη

Γαλάτεια Γρηγοριάδη Σουρέλη – Η μάνα μου, όπως δεν την γνώρισε κανείς

Έφυγε όπως της άξιζε. Με μια τελευταία πνοή μέσα στη γαλήνη και την ησυχία του σπιτιού της. Χωρίς νοσοκομεία και εντατικές, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Της άξιζε γιατί όλη η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και αγώνα.
Χωρισμένοι οι γονείς της. Ο μπαμπάς της την κράτησε για υπηρέτρια της μητριάς της. Ο αδελφός της μακριά. Δεν της επιτρεπόταν ούτε να διαβάζει, ούτε να πάει σχολείο. Κλεισμένη στο σπίτι, έκανε τη δούλα αλλά έτσι έμαθε να μαγειρεύει όπως κανείς… Δεν ξεχνιούνται οι λαχανοντολμάδες της, το θρυλικό κοκκινιστό (που άμα δεν έχει πιάσει, δεν έχει γίνει καλό!), το χάιδεμα που ήθελε το φαί για να γίνει νόστιμο…

Η ιστορία ενός 89χρονου παγωτατζή και το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης


210200-chicago
 «Ράγισε η καρδιά μου όταν είδα αυτό τον άνδρα που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνει τα οφέλη της συνταξιοδότησης» έγραψε ο Joel Cervantes Macias, ο άνθρωπος που ξεκίνησε τον διαδικτυακό έρανο.

Ο 89χρονος Φιντέντσιο Σάντσες, αναγκάστηκε να αναστείλει τη συνταξιοδότηση του εφέτος το καλοκαίρι και να συνεχίζει να εργάζεται, καθώς η κόρη του πέθανε και ανέλαβε την επιμέλεια των παιδιών της.
Ο κ. Σάντσες είναι παγωτατζής. Ένας περαστικός, ο οποίος είδε τον ηλικιωμένο άνδρα να αγωνίζεται να σπρώξει το καροτσάκι του, δημιούργησε μια σελίδα για τη συγκέντρωση χρημάτων στο GoFundMe.
Πηγή : Διακόνημα

Ανθολόγιο Συμβουλών Αγίου Πορφυρίου

 


Συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη
 
          Η Απλότητα, η εμπειρία στα πνευματικά, η ταπείνωση, η τέλεια αγάπη με συναρπάζουν πραγματικά όταν βρίσκομαι κοντά στο π. Πορφύριο, λησμονώντας ποιος είμαι, τι εργασία κάνω και τα λοιπά.
       Τον είδα σαν ένα νηπτικό πατέρα της ερήμου, που διαβάζουμε στα πατερικά βιβλία. Όσον αφορά την εντύπωση, που μου έκανε, είναι το ότι συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη. «Το κάθε τι, παιδί μου – μου έλεγε – πρέπει να ξεκινά από την αγάπη προς τον Θεό».

Το προσωπείο της υποκρισίας



Καμία άλλη κατηγορία ανθρώπων δεν άκουσε από τον Ιησού Χριστό εκείνα τα φοβερά “ουαί” που διαβάζουμε στο 23ο κεφάλαιο του Ματθαίου, παρά οι υποκριτές, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι και διαμέσου αυτών οι φορείς της υποκρισίας σε κάθε εποχή. Τους παρομοίασε με τους τάφους οι οποίοι είναι εξωτερικά όμορφοι και περιποιημένοι ενώ εσωτερικά είναι γεμάτοι από ακαθαρσίες 
πηγή : Με παρρησία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛH της Ντόρας Μανατάκη


Αποτέλεσμα εικόνας για constantinople
Σαν Φλόγες! Που τρέμουν και ξεπηδούν μέσα από τα καταγάλανα νερά του Βοσπόρου,
στη θάλασσα του Μαρμαρά,
μοιάζουν τ’ απομεινάρια μιας δόξας.
Μιας τρανής χιλιόχρονης εποχής.
Σαν Πύρινες γλώσσες που μιλούν, κράζουν,
και φωνάζουν…. Ελλάδα.!!!!
Πηγή : Προσκυνητής

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Όσιος Παΐσιος: Γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ τα έχουν όλα, νιώθουν άγχος και στενοχώρια;


Όσιος Παΐσιος: Γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ τα έχουν όλα, νιώθουν άγχος και στενοχώρια;


-Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι , ενώ τα έχουν όλα ,νιώθουν και ;
-Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στενοχώρια και , ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός.
Όποιος τα έχει όλα, και υλικά αγαθά και υγεία, και, αντί να ευγνωμονή τον Θεό, έχει παράλογες απαιτήσεις και γκρινιάζει, είναι για την κόλαση με τα παπούτσια. 
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Αγίου Λουκά του Ιατρού:»Δουλεία στην αμαρτία και δουλεία στην αρετή».


τοπίο«Δεν ξέρετε πως σ’ όποιον δείχνετε δουλική υπακοή, σ’ αυτόν και ανήκετε ολοκληρωτικά; Έτσι, ή ανήκετε στην αμαρτία, και τότε σας περιμένει ο αιώνιος θάνατος ή υπακούτε στο Θεό, και σας προσμένει η σωτηρία μαζί του. Ας ευχαριστήσουμε το Θεό! Παλιότερα υπήρξατε βέβαια δούλοι της αμαρτίας, τώρα όμως δεχτήκατε με την καρδιά σας και υποτάξατε όλο το είναι σας στην αλήθεια που διδαχτήκατε. Είστε, λοιπόν, ελεύθεροι πια από το ζυγό της αμαρτίας κι υπηρετείτε το καλό και το δίκαιο. Χρησιμοποιώ την ανθρώπινη εικόνα της δουλείας, γιατί δεν μπορείτε αλλιώτικα να με καταλάβετε. Παλιότερα είχατε υποδουλώσει όλο το είναι σας σε πάθη και πράξεις αντίθετες στο θεϊκό θέλημα, με αποτέλεσμα να ζείτε αντίθετα προς τις εντολές του Θεού. 
Πηγή : Γέροντες της εποχής μας

Γίνεστε ουν οικτίρμονες καθώς και ο Πατήρ ημών ο Ουράνιος, οικτίρμων εστί



π.  Χ.Γεωργιου
14199165_1360893763938846_7311251633324625091_nΑκούγοντας την εντολή αυτή του Χριστού πολλές φορές σκέφτεσαι.“Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό Θεέ μου; Να συγχωρώ τους πάντες και τα πάντα όσο και αν με αδίκησαν, όσο και αν με πλήγωσαν, όσο και αν με πόνεσαν. Και Θέλεις αυτή η συγχώρεση να είναι και τέλεια. Να μην μείνει τίποτα. Να είναι σαν να ξαναρχίζω τελείως από την αρχή; Σαν να συναντώ τον άλλο για πρώτη φορά; Να του έχω ξανά πλήρη εμπιστοσύνη; Αυτά δεν είναι για μένα Θεέ μου, αυτά είναι για τους αγίους, για τους λίγους που έφτασαν σε μεγάλα μέτρα. Μην ζητάς από μένα Θεέ μου πράγματα που είναι πάνω από τις δυνατότητες μου” Ξέρεις όμως, η καρδία σου σου το λέει, ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες, ξέρεις ότι ο Θεός δεν λέει υπερβολές ούτε κάνει λάθη.
Πηγή : Συνοδοιπορία

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη (1930-2016)


Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 08.10 το πρωί,
απεβίωσε η σημαντική συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη. Η
καρδιά της ήταν μεγάλη, όμως κουράστηκε και ασθένησε μετά από τα
τόσα χρόνια του αγώνα της για την Εκκλησία, την Πατρίδα, την
Οικογένεια, την Εθνική μας Παράδοση. Ήταν με τη γνωστή νεανική της
ζωντάνια έως το τέλος της επίγειας ζωής της. Ήταν Σμυρνιά στην
καταγωγή, μεγάλωσε στη Μακεδονία, εργάσθηκε και έκανε οικογένεια,
με τέσσερα παιδιά, στην Αθήνα. Οι σταθμοί αυτοί στη ζωή της την
σφράγισαν.

Ο ιερέας της Σπιναλόγκα....(αληθινή ιστορία)



H Σπιναλόγκα

Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό, για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία. Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, που υπήρχε και ρήμαζε στο νησί, συντροφιά με τους νέους του κατοίκους. Λένε πως στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή.Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία, κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους. Ο ιερέας όμως ξαναπήγε. Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού.

- Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ' έναν όρο όμως. Στο τέλος θα με κοινωνήσεις. Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου.
Ο ιερέας έγνευσε συγκαταβατικά. Στα κοντινά κελιά ακούστηκε η κουβέντα κι άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι στο πλάι του ναού, εκεί που ήταν ένα μικρό χάλασμα, με λιγοστή θέα στο ιερό. Παραμόνευσαν οι χανσενικοί στο τέλος της Λειτουργίας κι είδαν τον παπά δακρυσμένο και γονατιστό στην Ιερή Πρόθεση να κάνει την κατάλυση.
Πέρασε μήνας. Οι χανσενικοί τον περίμεναν. Πίστευαν πως θά ’ρθει τούτη τη φορά ως ασθενής κι όχι ως ιερέας. Όμως ο παπάς επέστρεψε υγιής και ροδαλός κι άρχισε με ηθικό αναπτερωμένο να χτυπά την καμπάνα του παλιού ναΐσκου.
Έκτοτε και για δέκα τουλάχιστον χρόνια η Σπιναλόγκα είχε τον ιερέα της. Οι χανσενικοί αναστύλωσαν μόνοι τους της εκκλησία και συνάμα αναστύλωσαν και την πίστη τους. Κοινωνούσαν τακτικά και πάντα κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της κατάλυσης, για να βεβαιωθούν πως το "θαύμα της Σπιναλόγκα" συνέβαινε ξανά και ξανά.
To 1957, με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και την ίαση των λεπρών, το λεπροκομείο έκλεισε και το νησί ερημώθηκε. Μόνο ο ιερέας έμεινε στο νησί ως το 1962, για να μνημονεύει τους λεπρούς μέχρι 5 χρόνια μετά το θάνατό τους.
Ιδού, λοιπόν, ένας σύγχρονος αθόρυβος ήρωας, που δεν τιμήθηκε για το έργο του από κανέναν, και που -αν προσέξατε- δεν παραθέσαμε το όνομά του γιατί απλά δεν το γνωρίζουμε! Το γνωρίζει όμως -σίγουρα- ο Θεός! Κι αυτό μας αρκεί!

Anthony Bloom: Η απώλεια ενός οικείου προσώπου.



Η πρώτη και η πλέον συνεχής επαφή μας με το θάνατο πραγματοποιείται μέσα από το αίσθημα της απώλειας. Μαθαίνοντας να κατανοούμε το θάνατο των άλλων και να τον βιώνουμε μέσα στους άλλους και στον εαυτό μας, μπορούμε να μάθουμε να τον αντικρίζουμε, και τελικά να αντιμετωπίζουμε το δικό μας θάνατο, κατ' αρχάς ως δυνατότητα -και όντως ως μια βεβαιότητα, μια βεβαιότητα όμως που τόσο συχνά και τόσο εμφανώς έχει απομακρυνθεί από μας, ώστε να μην τη χαρακτηρίζουμε πλέον βεβαιότητα- και κατόπιν ως την ίδια την πραγματικότητα που μας πλησιάζει. 
Πηγή : Με παρρησία

Γέρων Αρσένιος Σπηλαιώτης (1886 – 15 Σεπτεμβρίου 1983)

spil-1Ο μακάριος Γέρων Αρσένιος ο Σπηλαιώτης (1886-1983), συνασκητής για σαράντα περίπου χρόνια του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή (1897-1959).
Μέσα σε λίγες σελίδες δεν είναι εύκολο να σκιαγραφήσεις τον βίο και την πολιτείαν ενός μεγάλου ασκητού του μεγέθους του αειμνήστου Γέροντος Αρσενίου. Στην καταγωγή ήταν Πόντιος. Σε νεαράν ηλικία πυρομένος από θείο ζήλο αναχωρεί με τα πόδια από τη Ρωσία μέχρι τη Βασιλεύουσα και από εκεί με πλοίο καταφθάνει στους Αγίους Τόπους, όπου αόκνως υπηρέτησε σχεδόν μία δεκαετία στον Πανάγιον Τάφο και σε άλλα προσκυνήματα.

πηγή :  Διακόνημα

Τα μάτια της ψυχής…


a4π. Χρίστος Γρηγορίου
Θεέ μου
που την βρίσκουν
τόση δύναμη…

π. Χρίστος Γρηγορίου
Σήμερα στους διαδρόμους του πανεπιστημίου συνάντησα τον Χρήστο. Ένα παιδί τετραπληγικό και τυφλό. Είχε έρθει να δώσει προφορικές εξετάσεις στο θεολογικό. Δίπλα του ο πατέρας του ένας γλυκός κύριος που καθόταν χαμογελαστός πίσω από το τροχοκάθησμα.
πηγή : Συνοδοιπορία

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Καλό ταξίδι κυρία Γαλάτεια! Γλυκιά κι αγαπημένη παραμυθού μου!


Της Αθηνάς Χιώτη
Σήμερα άθελά μου ήρθε η παρουσία σας στο μυαλό μου την ώρα που δούλευα.
Θυμήθηκα πόσο άμεσα μιλούσατε στις εκπομπές σας στους ακροατές σας. Σαν να τους είχατε μπροστά σας και σαν να τους γνωρίζατε χρόνια.
Εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα γιατί σφηνώθηκε η μνήμη σας στο μυαλό μου. Μετά έμαθα.

ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ 12/12/05 "ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ"


Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη: μια χειμαρρώδης και ακούραστη δημιουργός


Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη ανήκει στα πρόσωπα που, όταν τα συναντήσεις μια φορά, δεν τα ξεχνάς ποτέ. Χειμαρρώδης, ανήσυχη, εκδηλωτική, φιλική, γενναιόδωρη, με μια ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ κι έτοιμη πάντα για δράση, τραβά την προσοχή και γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος σε κάθε είδους σύναξη, επαγγελματική συνάντηση ή κοινωνικό γεγονός, όπου τυχαίνει να είναι παρούσα.
 
 
 
 
Πηγή : Λότη Πέτροβιτς

Εκοιμήθη η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

soureliΤου Αιμίλιου Πολυγένη

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.15 το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η γνωστή συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη.
Να αναφερθεί ότι η συγγραφέας ήταν απλός άνθρωπος, ενώ μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής της είχε μεγάλη αγωνία για τα παιδιά και την παιδεία λέγοντας χαρακτηριστικά στους δικούς της ανθρώπους ότι «ανησυχώ να μη χαθεί η πίστη».
Η οικογένεια της αείμνηστης συγγραφέος ζητά να μην κατατεθούν στεφάνια, και τα χρήματα αυτά να αποσταλούν στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής -Κυριακή Α’ Λουκά – Η θαυμαστή αλιεία

Πηγή : Χριστιανική φοιτητική δράση
Ευαγγέλιο Κυριακής: Λουκ. ε’ 1-11
1 Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ,  ἑστὼς ὁ Ἰησοῦς παρὰ τὴν λίμνην Γεννησαρέτ, 2 καὶ εἶδε δύο πλοῖα ἑστῶτα παρὰ τὴν λίμνην· οἱ δὲ ἁλιεῖς ἀποβάντες ἀπ᾿ αὐτῶν ἀπέπλυναν τὰ δίκτυα. 3 ἐμβὰς δὲ εἰς ἓν τῶν πλοίων, ὃ ἦν τοῦ Σίμωνος, ἠρώτησεν αὐτὸν ἀπὸ τῆς γῆς ἐπαναγαγεῖν ὀλίγον· καὶ καθίσας ἐδίδασκεν ἐκ τοῦ πλοίου τοὺς ὄχλους. 4 ὡς δὲ ἐπαύσατο λαλῶν, εἶπε πρὸς τὸν Σίμωνα· ἐπανάγαγε εἰς τὸ βάθος καὶ χαλάσατε τὰ δίκτυα ὑμῶν εἰς ἄγραν. 5 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Σίμων εἶπεν αὐτῷ· ἐπιστάτα, δι᾿ ὅλης τῆς νυκτὸς κοπιάσαντες οὐδὲν ἐλάβομεν· ἐπὶ δὲ τῷ ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον. 6 καὶ τοῦτο ποιήσαντες συνέκλεισαν πλῆθος ἰχθύων πολύ· διερρήγνυτο δὲ τὸ δίκτυον αὐτῶν. 7 καὶ κατένευσαν τοῖς μετόχοις τοῖς ἐν τῷ ἑτέρῳ πλοίῳ τοῦ ἐλθόντας συλλαβέσθαι αὐτοῖς· καὶ ἦλθον καὶ ἔπλησαν ἀμφότερα τὰ πλοῖα, ὥστε βυθίζεσθαι αὐτά. 8 ἰδὼν δὲ Σίμων Πέτρος προσέπεσε τοῖς γόνασιν  Ἰησοῦ λέγων· ἔξελθε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι ἀνὴρ ἁμαρτωλός εἰμι, Κύριε· 9 θάμβος γὰρ περιέσχεν αὐτὸν καὶ πάντας τοὺς σὺν αὐτῷ ἐπὶ τῇ ἄγρᾳ τῶν ἰχθύων ᾗ συνέλαβον, 10 ὁμοίως δὲ καὶ  Ἰάκωβον καὶ  Ἰωάννην, υἱοὺς Ζεβεδαίου, οἳ ἦσαν κοινωνοὶ τῷ Σίμωνι. καὶ εἶπε πρὸς τὸν Σίμωνα ὁ  Ἰησοῦς· μὴ φοβοῦ· ἀπὸ τοῦ νῦν ἀνθρώπους ἔσῃ ζωγρῶν. 11 καὶ καταγαγόντες τὰ πλοῖα ἐπὶ τὴν γῆν ἀφέντες ἅπαντα ἠκολούθησαν αὐτῷ.
Recommended Post Slide Out For Blogger