Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Λέλα Καραγιάννη: H μεγάλη ηρωΐδα, πολύτεκνη μητέρα, της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης (1898 – 8 Σεπτεμβρίου 1944 )


Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη της, αντιγράφουμε από το βιβλίο: «Φύλλα Κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου
30 Σεπτέμβρη 1941
Οι ιταλοί πιάσανε τη Λέλα Καραγιάννη και τον άντρα της για απόκρυψη άγγλων. Και οι δυο δεν ομολογούν τίποτα. Κανένα μυστικό δεν ξεφεύγει.
Οί κίνδυνοι παραμονεύουν από απίθανες μεριές. Γιά νά προστατέψωμε τους φίλους μας από τον ίδιο τον εαυτό μας, προσπαθούμε νά γνωρίζωμε όσο τό δυνατόν λιγώτερα. Ίσα ίσα αυτά που μας είναι αναγκαία για τη δουλειά μας. Μα η Λέλα Καραγιάννη έχει απλωμένη δράση. Με δικό της καΐκι έστελνε στην Αίγυπτο όσους σκόρπιους συμμάχους εμάζευε. Τ’ όνομά της μαθεύτηκε από ακριτομύθια άγγλων.
Πηγή : Αντέχουμε***
12 Ιουλίου 1944
Χτες μέσα στο Νοσοκομείο του Έρυθρου Σταυρού συλλάβανε τη Λέλα Καραγιάννη. Μερικοί προδότες στοιχίζουν ακριβά στην Ελλάδα· Ένας τέτοιος τήν πρόδωσε.
Την Λέλα Καραγιάννη τη θαυμάζομε και την αγαπούμε όλοι μας. Στη φαντασία μας φτάνει στα όρια του μύθου. Έχει ψυχή αντρίκεια, όπως λέει ο Σολωμός, δυνατό μυαλό και το ένστικτο της πιο τέλειας γυναίκας. Με τέτοιες αρετές προσφέρει   υπηρεσίες   ανυπολόγιστες.
Με συνεργάτες τον άντρα της και τα παιδιά της δουλεύει στην αρχή, στο πρώτο κατοχικό πρόβλημα, τη φυγάδευση συμμάχων πού έμειναν στην Ελλάδα την ώρα της εισβολής. Τότε οι Ιταλοί την έπιασαν εκείνη και τον άντρα της, μα πάλι τους άφησαν, γιατί δεν βρήκαν αποδείξεις. Ελεύθερη τότε και σοφή πια από πείρα, άπλωσε τή δράση της σε όλους τους τομείς της αντίστασης. Στην οργάνωση της είχε ακόμα και γερμανούς αντιφασίστες   για  πληροφοριοδότες.
***
9  Σεπτέμβρη   1944
Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες αμίλητοι και επαναστατημένοι αυτό τό τέρας, τον δήμιο, πού λέγεται   Bache και   που   κάθε   μέρα    σοφίζεται καινούργιο μαρτύριο για να κάνη τή Λέλα Καραγιάννη να μιλήση. Η σάρκα της νεκρώνεται σιγά σιγά, μα τό μυστικό της μένει μυστικό.
Από ποια πίστη αντλεί η γιγάντια ψυχή της αύτη τη δύναμη του πρώτου χριστιανού ; Προσφέρει άντρα, παιδιά, τη ζωή της την ίδια, όλες τις θυσίες, ανθρώπινες και υπεράνθρωπες, για να ζήση  ή  Ελλάδα  ελεύθερη.
Την εκτέλεσαν χτες, στό Χαϊδάρι μαζί, με άλλους εβδομήντα  γενναίους.
Καταπληγιασμένη, την τελευταία στιγμή, ζητούσε να σύρη τό χορό, νά δώση θάρρος στους άλλους  μελλοθάνατους.
.
Από το βιβλίο: «Φύλλα Κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου
Για την αντιγραφή: ιστολόγιο «Αντέχουμε…»
Recommended Post Slide Out For Blogger