Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Λέλα Καραγιάννη: H μεγάλη ηρωΐδα, πολύτεκνη μητέρα, της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης (1898 – 8 Σεπτεμβρίου 1944 )


Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη της, αντιγράφουμε από το βιβλίο: «Φύλλα Κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου
30 Σεπτέμβρη 1941
Οι ιταλοί πιάσανε τη Λέλα Καραγιάννη και τον άντρα της για απόκρυψη άγγλων. Και οι δυο δεν ομολογούν τίποτα. Κανένα μυστικό δεν ξεφεύγει.
Οί κίνδυνοι παραμονεύουν από απίθανες μεριές. Γιά νά προστατέψωμε τους φίλους μας από τον ίδιο τον εαυτό μας, προσπαθούμε νά γνωρίζωμε όσο τό δυνατόν λιγώτερα. Ίσα ίσα αυτά που μας είναι αναγκαία για τη δουλειά μας. Μα η Λέλα Καραγιάννη έχει απλωμένη δράση. Με δικό της καΐκι έστελνε στην Αίγυπτο όσους σκόρπιους συμμάχους εμάζευε. Τ’ όνομά της μαθεύτηκε από ακριτομύθια άγγλων.
Πηγή : Αντέχουμε***
12 Ιουλίου 1944
Χτες μέσα στο Νοσοκομείο του Έρυθρου Σταυρού συλλάβανε τη Λέλα Καραγιάννη. Μερικοί προδότες στοιχίζουν ακριβά στην Ελλάδα· Ένας τέτοιος τήν πρόδωσε.
Την Λέλα Καραγιάννη τη θαυμάζομε και την αγαπούμε όλοι μας. Στη φαντασία μας φτάνει στα όρια του μύθου. Έχει ψυχή αντρίκεια, όπως λέει ο Σολωμός, δυνατό μυαλό και το ένστικτο της πιο τέλειας γυναίκας. Με τέτοιες αρετές προσφέρει   υπηρεσίες   ανυπολόγιστες.
Με συνεργάτες τον άντρα της και τα παιδιά της δουλεύει στην αρχή, στο πρώτο κατοχικό πρόβλημα, τη φυγάδευση συμμάχων πού έμειναν στην Ελλάδα την ώρα της εισβολής. Τότε οι Ιταλοί την έπιασαν εκείνη και τον άντρα της, μα πάλι τους άφησαν, γιατί δεν βρήκαν αποδείξεις. Ελεύθερη τότε και σοφή πια από πείρα, άπλωσε τή δράση της σε όλους τους τομείς της αντίστασης. Στην οργάνωση της είχε ακόμα και γερμανούς αντιφασίστες   για  πληροφοριοδότες.
***
9  Σεπτέμβρη   1944
Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες αμίλητοι και επαναστατημένοι αυτό τό τέρας, τον δήμιο, πού λέγεται   Bache και   που   κάθε   μέρα    σοφίζεται καινούργιο μαρτύριο για να κάνη τή Λέλα Καραγιάννη να μιλήση. Η σάρκα της νεκρώνεται σιγά σιγά, μα τό μυστικό της μένει μυστικό.
Από ποια πίστη αντλεί η γιγάντια ψυχή της αύτη τη δύναμη του πρώτου χριστιανού ; Προσφέρει άντρα, παιδιά, τη ζωή της την ίδια, όλες τις θυσίες, ανθρώπινες και υπεράνθρωπες, για να ζήση  ή  Ελλάδα  ελεύθερη.
Την εκτέλεσαν χτες, στό Χαϊδάρι μαζί, με άλλους εβδομήντα  γενναίους.
Καταπληγιασμένη, την τελευταία στιγμή, ζητούσε να σύρη τό χορό, νά δώση θάρρος στους άλλους  μελλοθάνατους.
.
Από το βιβλίο: «Φύλλα Κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου
Για την αντιγραφή: ιστολόγιο «Αντέχουμε…»
Recommended Post Slide Out For Blogger