Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα και κατάνυξη για τη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπωνΙερά Πανήγυρις 2016 Ιεράς Συνοδικής Μονής
 Παναγίας Χρυσοπηγής
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη όπως ταιριάζει και στην περίσταση άλλωστε, εορτάσθηκε  και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.
Πολλοί προσκυνητές  προσήλθαν σε όλες τις ακολουθίες στην Ιερά Μονή για να αποδώσουν  την ευχαριστία τους  στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων,αλλά και να ζητήσουν να τους ενισχύσει στην δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας.
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Νιγηρίας κ Αλεξάνδρου και Δημητριάδος κυρίου Ιγνατίου.
Την Πέμπτη   8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  στις 7.00π.μ.η ακολουθία του ‘Ορθρου και Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ.Αλέξανδρος,Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ,και Πειραιώς κ.Σεραφείμ.Στην ακολουθία πήρε μέρος πλειάδα ιερέων που λάμπρυναν ιδιαίτερα την πανήγυρη της Ιεράς Μονής.Στις Ιερές ακολουθίες παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος.
Στις ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών και φίλων της Μονής που απέδωσε με ιδαίτερα λαμπρό αλλά και κατανυκτικό τρόπο τα ψαλτικά μελωδήματα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία.

Ας ευχηθούμε πάντοτε  η Θεοτόκος να είναι σημείο αναφοράς αλλά και ενότητος για το έθνος μας αλλά και τους  απανταχού Έλληνες .Χρόνια πολλά  ευλογημένα και καλά.


Recommended Post Slide Out For Blogger