Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα και κατάνυξη για τη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων



Ιερά Πανήγυρις 2016 Ιεράς Συνοδικής Μονής
 Παναγίας Χρυσοπηγής
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη όπως ταιριάζει και στην περίσταση άλλωστε, εορτάσθηκε  και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.
Πολλοί προσκυνητές  προσήλθαν σε όλες τις ακολουθίες στην Ιερά Μονή για να αποδώσουν  την ευχαριστία τους  στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων,αλλά και να ζητήσουν να τους ενισχύσει στην δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας.
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Νιγηρίας κ Αλεξάνδρου και Δημητριάδος κυρίου Ιγνατίου.
Την Πέμπτη   8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής τελέσθηκε  στις 7.00π.μ.η ακολουθία του ‘Ορθρου και Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ.Αλέξανδρος,Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ,και Πειραιώς κ.Σεραφείμ.Στην ακολουθία πήρε μέρος πλειάδα ιερέων που λάμπρυναν ιδιαίτερα την πανήγυρη της Ιεράς Μονής.Στις Ιερές ακολουθίες παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος.
Στις ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών και φίλων της Μονής που απέδωσε με ιδαίτερα λαμπρό αλλά και κατανυκτικό τρόπο τα ψαλτικά μελωδήματα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία.

Ας ευχηθούμε πάντοτε  η Θεοτόκος να είναι σημείο αναφοράς αλλά και ενότητος για το έθνος μας αλλά και τους  απανταχού Έλληνες .Χρόνια πολλά  ευλογημένα και καλά.










Recommended Post Slide Out For Blogger