Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η ιστορία πίσω από μια προτομή


Οργή της εγγονής της ηρωίδας του 1941 Λέλας Καραγιάννη για τους βανδάλους
Ο ακμαίος πατριωτισμός της την οδήγησε να βάλει σε δεύτερη μοίρα την οικογένειά της. Μητέρα επτά παιδιών, η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη -ιδρύτρια και επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» (απ' το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη)- άρχισε τη δράση της κατά της γερμανικής «μπότας» τον Μάιο του 1941. Στην αρχή, με τη βοήθεια των μεγαλύτερων τέκνων της, φρόντιζε Ελληνες φαντάρους που επέστρεφαν από το μέτωπο και στη συνέχεια περιέθαλπε Βρετανούς συμμάχους, οι οποίοι είχαν γλιτώσει την αιχμαλωσία. Βήμα βήμα ανέπτυξε, χάρη στην οξυδέρκειά της, το δικό της δίκτυο, αποτελούμενο από έναν ικανό αριθμό συνεργατών, ανδρών και γυναικών. Η φλόγα της αντίστασης, μέρα με τη μέρα, «θέριευε» μέσα της.

Πηγή : ΔημοκρατίαΣυνεπικουρούμενη από τα μέλη της οργάνωσης, η Λέλα Καραγιάννη άρχισε να οργανώνει σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών.
Κατασκοπία
Το 1943 μπήκε στο «παιχνίδι» της κατασκοπίας και ήρθε σε επαφή με το Συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διαβίβαζε πληροφορίες για τις κινήσεις των εχθρών. Το 1944, η δράση της κορυφώθηκε. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και λίγο πριν από την απελευθέρωση της χώρας, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από τους Γερμανούς. Στα χέρια των Ες Ες υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Παρ' όλα αυτά, δεν αποκάλυψε κανένα όνομα συναγωνιστή, ακόμα και όταν βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Εψαλε γενναία τον εθνικό ύμνο μας, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους μελλοθανάτους.
Με πόνο ψυχής, η εγγονή της, Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη, μιλά για νέα «δολοφονία» της ηρωίδας γιαγιάς της, με αφορμή τον αποτρόπαιο βανδαλισμό-αποκεφαλισμό που έγινε στην προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο. «Η εκτέλεση (δολοφονία) της από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 μαζί με άλλους 59 Ελληνες αποτελεί ακόμα μία μαύρη επέτειο της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού! Αυτή η πράξη ξεπερνά ακόμα και τη βαρβαρότητα των ναζί!!! Ντροπή!!!» αναφέρει σε καταγγελία-διαμαρτυρία η εγγονή της.
Recommended Post Slide Out For Blogger