Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η ιστορία πίσω από μια προτομή


Οργή της εγγονής της ηρωίδας του 1941 Λέλας Καραγιάννη για τους βανδάλους
Ο ακμαίος πατριωτισμός της την οδήγησε να βάλει σε δεύτερη μοίρα την οικογένειά της. Μητέρα επτά παιδιών, η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη -ιδρύτρια και επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» (απ' το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη)- άρχισε τη δράση της κατά της γερμανικής «μπότας» τον Μάιο του 1941. Στην αρχή, με τη βοήθεια των μεγαλύτερων τέκνων της, φρόντιζε Ελληνες φαντάρους που επέστρεφαν από το μέτωπο και στη συνέχεια περιέθαλπε Βρετανούς συμμάχους, οι οποίοι είχαν γλιτώσει την αιχμαλωσία. Βήμα βήμα ανέπτυξε, χάρη στην οξυδέρκειά της, το δικό της δίκτυο, αποτελούμενο από έναν ικανό αριθμό συνεργατών, ανδρών και γυναικών. Η φλόγα της αντίστασης, μέρα με τη μέρα, «θέριευε» μέσα της.

Πηγή : ΔημοκρατίαΣυνεπικουρούμενη από τα μέλη της οργάνωσης, η Λέλα Καραγιάννη άρχισε να οργανώνει σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών.
Κατασκοπία
Το 1943 μπήκε στο «παιχνίδι» της κατασκοπίας και ήρθε σε επαφή με το Συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διαβίβαζε πληροφορίες για τις κινήσεις των εχθρών. Το 1944, η δράση της κορυφώθηκε. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και λίγο πριν από την απελευθέρωση της χώρας, η Λέλα Καραγιάννη συνελήφθη από τους Γερμανούς. Στα χέρια των Ες Ες υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Παρ' όλα αυτά, δεν αποκάλυψε κανένα όνομα συναγωνιστή, ακόμα και όταν βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Εψαλε γενναία τον εθνικό ύμνο μας, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους μελλοθανάτους.
Με πόνο ψυχής, η εγγονή της, Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη, μιλά για νέα «δολοφονία» της ηρωίδας γιαγιάς της, με αφορμή τον αποτρόπαιο βανδαλισμό-αποκεφαλισμό που έγινε στην προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο. «Η εκτέλεση (δολοφονία) της από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 μαζί με άλλους 59 Ελληνες αποτελεί ακόμα μία μαύρη επέτειο της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού! Αυτή η πράξη ξεπερνά ακόμα και τη βαρβαρότητα των ναζί!!! Ντροπή!!!» αναφέρει σε καταγγελία-διαμαρτυρία η εγγονή της.
Recommended Post Slide Out For Blogger