Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ανθολόγιο Συμβουλών Αγίου Πορφυρίου

 


Συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη
 
          Η Απλότητα, η εμπειρία στα πνευματικά, η ταπείνωση, η τέλεια αγάπη με συναρπάζουν πραγματικά όταν βρίσκομαι κοντά στο π. Πορφύριο, λησμονώντας ποιος είμαι, τι εργασία κάνω και τα λοιπά.
       Τον είδα σαν ένα νηπτικό πατέρα της ερήμου, που διαβάζουμε στα πατερικά βιβλία. Όσον αφορά την εντύπωση, που μου έκανε, είναι το ότι συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη. «Το κάθε τι, παιδί μου – μου έλεγε – πρέπει να ξεκινά από την αγάπη προς τον Θεό».

 
Πρώτα η Αγάπη
        Δεν γίνονται τα πνευματικά αβασάνιστα. Τα πνευματικά δεν έρχονται έτσι. Και θα πρέπει εδώ να προσθέσω ότι βέβαια ο Γέροντας δεν επεδίωκε χαρίσματα. Όχι. Την αγάπη του Χριστού επεδίωκε, τιποτ’ άλλο. Ο σκοπός του μοναχού, ο σκοπός του Χριστιανού δεν είναι να πάρει δωρεές από το Θεό. Είναι η αγάπη. Η Κίνηση αυτή, η έξοδος από την αυτάρκεια. Η έξοδος αυτή και η κοινωνία η αγαπητική, με το Θεό. Αυτό είναι, και αυτό έκανε ο Γέροντας. Τα χαρίσματα ήλθαν μετά. Δωρεές του Θεού. Έτσι τα έβλεπε.
 
Ν’ αγαπήσουμε όσο μπορούμε το Χριστό
Ποια λόγια ωφέλιμα του Γέροντος Πορφύριου θυμάστε;
  • Εκείνο το οποίο έλεγε, ήταν ν’ αγαπήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το Χριστό. « Όποιος αγαπά το Χριστό, αυτός αποφεύγει την αμαρτία». Τόνιζε πάρα πολύ την αγάπη προς το Θεό.
      Και δικαίως. Διότι, όπως γνωρίζετε, μπορεί κάποιος να ζει με προσοχή και με αρετή, προκειμένου να φύγει την κόλαση. Αυτή είναι η πρώτη κατηγορία των ανθρώπων. Στην δεύτερη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να μην αμαρτάνουν, προκειμένου να πάρουν μισθό από το Θεό, να κερδίσουν τον παράδεισο. Η Τρίτη και υψηλότερη κατηγορία είναι αυτή, που δίδασκε Γέρων Πορφύριος: να ζει ο άνθρωπος με αρετή, επειδή αγαπά το Θεό κι επειδή δεν θέλει να λυπήσει τον Κύριο, ο οποίος «πρώτος ημάς ηγάπησε».
         Αυτή η αγάπη δημιουργεί μια παραδείσια κατάσταση στην ψυχή και είναι αρχή του παραδείσου.

Αν βλέπαμε πόσο μας αγαπά ο Χριστός….

       Δεν μας αφήνει λοιπόν ο Κύριος ποτέ και με τίποτα. Από την ώρα που ήρθε στη γη μέσω της Θεοτόκου Μαρίας και έγινε Θεάνθρωπος, είναι μαζί μας πάντοτε. Κι όπως το έλεγε ο Γέροντας Πορφύριος, να ‘χουμε την ευχή του, αν βλέπαμε πόσο μας αγαπά ο Χριστός και το τι κάνει για μας, θα τρελαινόμαστε απ΄τη χαρά μας. Θα αφηνόμασταν στα χέρια Του και δεν θα μας ένοιαζε τίποτα.
Ανθολόγιο Συμβουλών
Γέροντος Πορφυρίου Ιερομονάχου
Recommended Post Slide Out For Blogger