Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ανθολόγιο Συμβουλών Αγίου Πορφυρίου

 


Συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη
 
          Η Απλότητα, η εμπειρία στα πνευματικά, η ταπείνωση, η τέλεια αγάπη με συναρπάζουν πραγματικά όταν βρίσκομαι κοντά στο π. Πορφύριο, λησμονώντας ποιος είμαι, τι εργασία κάνω και τα λοιπά.
       Τον είδα σαν ένα νηπτικό πατέρα της ερήμου, που διαβάζουμε στα πατερικά βιβλία. Όσον αφορά την εντύπωση, που μου έκανε, είναι το ότι συνεχώς μου μιλούσε για την αγάπη. «Το κάθε τι, παιδί μου – μου έλεγε – πρέπει να ξεκινά από την αγάπη προς τον Θεό».

 
Πρώτα η Αγάπη
        Δεν γίνονται τα πνευματικά αβασάνιστα. Τα πνευματικά δεν έρχονται έτσι. Και θα πρέπει εδώ να προσθέσω ότι βέβαια ο Γέροντας δεν επεδίωκε χαρίσματα. Όχι. Την αγάπη του Χριστού επεδίωκε, τιποτ’ άλλο. Ο σκοπός του μοναχού, ο σκοπός του Χριστιανού δεν είναι να πάρει δωρεές από το Θεό. Είναι η αγάπη. Η Κίνηση αυτή, η έξοδος από την αυτάρκεια. Η έξοδος αυτή και η κοινωνία η αγαπητική, με το Θεό. Αυτό είναι, και αυτό έκανε ο Γέροντας. Τα χαρίσματα ήλθαν μετά. Δωρεές του Θεού. Έτσι τα έβλεπε.
 
Ν’ αγαπήσουμε όσο μπορούμε το Χριστό
Ποια λόγια ωφέλιμα του Γέροντος Πορφύριου θυμάστε;
  • Εκείνο το οποίο έλεγε, ήταν ν’ αγαπήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το Χριστό. « Όποιος αγαπά το Χριστό, αυτός αποφεύγει την αμαρτία». Τόνιζε πάρα πολύ την αγάπη προς το Θεό.
      Και δικαίως. Διότι, όπως γνωρίζετε, μπορεί κάποιος να ζει με προσοχή και με αρετή, προκειμένου να φύγει την κόλαση. Αυτή είναι η πρώτη κατηγορία των ανθρώπων. Στην δεύτερη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να μην αμαρτάνουν, προκειμένου να πάρουν μισθό από το Θεό, να κερδίσουν τον παράδεισο. Η Τρίτη και υψηλότερη κατηγορία είναι αυτή, που δίδασκε Γέρων Πορφύριος: να ζει ο άνθρωπος με αρετή, επειδή αγαπά το Θεό κι επειδή δεν θέλει να λυπήσει τον Κύριο, ο οποίος «πρώτος ημάς ηγάπησε».
         Αυτή η αγάπη δημιουργεί μια παραδείσια κατάσταση στην ψυχή και είναι αρχή του παραδείσου.

Αν βλέπαμε πόσο μας αγαπά ο Χριστός….

       Δεν μας αφήνει λοιπόν ο Κύριος ποτέ και με τίποτα. Από την ώρα που ήρθε στη γη μέσω της Θεοτόκου Μαρίας και έγινε Θεάνθρωπος, είναι μαζί μας πάντοτε. Κι όπως το έλεγε ο Γέροντας Πορφύριος, να ‘χουμε την ευχή του, αν βλέπαμε πόσο μας αγαπά ο Χριστός και το τι κάνει για μας, θα τρελαινόμαστε απ΄τη χαρά μας. Θα αφηνόμασταν στα χέρια Του και δεν θα μας ένοιαζε τίποτα.
Ανθολόγιο Συμβουλών
Γέροντος Πορφυρίου Ιερομονάχου
Recommended Post Slide Out For Blogger