Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώνεται σήμερα η πέμπτη αποστολή μας στην Ουγκάντα.
Για δύο μήνες προσπαθήσαμε να δώσουμε το παρόν στο αφρικανικό Ορθόδοξο αμπελώνα της Ουγκάντας.

Στον απολογισμό της δίμηνης παρουσίας μας ,μία λέξη αυθόρμητα βγαίνει από τα χείλη μας. «Ευχαριστώ»

Πρώτα ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό και τον Άγιο Σπυρίδωνα για την ευλογία που γευθήκαμε όλες αυτές τις ημέρες.Το χέρι του Θεού περιέβαλε όλη την προσπάθειά μας και φανερά μας διευκόλυνε σε αρκετές δυσκολίες.

Ευχαριστούμε τον επίσκοπο Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά, με την άδεια και την ευλογία του οποίου εργαζόμαστε στο χώρο αυτό.

Ευχαριστούμε τους ιερείς και διακόνους της Ορθόδοξης εκκλησίας σε όλες τις ιεραποστολικές εξορμήσεις που είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε που μας περιέβαλαν με αγάπη .Ευχαριστούμε τους δασκάλους και τους μαθητές των σχολείων που μας δέχτηκαν με χαρά.

Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον π.Γεώργιο Νυόμπι και την πρεσβυτέρα Φλάβια που μας παρείχαν κάθε ευλογημένη προσφορά και φιλοξενία.Για δύο μήνες ήταν πραγματικά οι φύλακες Άγγελοί μας .Τη Μοναχή Θαβωρία για τον κόπο της και την μεγάλη της αγάπη αλλά και τον Χριστοφόρο Μουγίγκο που ακούραστα μας βοήθησε παντού.

Ευχαριστούμε τους Ορθοδόξους  πιστούς του Λουγκουζί,τους άνδρες ,τις γυναίκες,τους νέους αλλά και τα πολλά παιδιά ,που μας έκαναν για άλλη μια φορά μέλος της οικογένειάς τους.Ο Θεός να δίνει χαρά και πολλές ευλογίες.

Ολοκληρώνουμε τις ευχαριστίες μας με τα μέλη των δύο ομάδων της αποστολής μας ,που με θυσιαστικό ζήλο έδωσαν όχι κάτι από τον εαυτό τους αλλά τον ίδιο τον εαυτό τους.Τους ευχαριστούμε « από καρδιάς»

Ευχαριστούμε  λοιπόν τα μέλη της πρώτης μας ομάδος:

Γιώργο Πολυχρονίδη

Αγελική Δασούλα

Αγγελική Παντέλη

Φένια Μουρατίδου

Κάτια Παναγιωτακοπούλου

Χρυσούλα Τυλιανάκη

 Και της δεύτερης ομάδος μας

Σταυρούλα Λαμπίδη

Θάλεια Λαμπίδη

Ελένη Μαρκοπούλου

Χριστίνα Μαρκοπούλου

Ακριβή Κουμπέτσου

Στέφανο Βλάχο

Γιάννη Ευγενίδη

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που χάρη στη δική σας αγάπη, είχαμε άλλη μία χρονιά ευλογημένης διακονίας στην όμορφη χώρα της Ουγκάντας.

Ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για το καλοκαίρι του 2017!!
Αν ο Θεός και πάλι το θελήσει.

Εύχεσθε.

π.Εφραίμ Παναούσης.
Recommended Post Slide Out For Blogger