+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο πρώτος γάμος στη Θεία Λειτουργία στο Λουγκουζί 28 Αυγούστου 2016




Την Κυριακή 28 Αυγούστου ένα μεγάλο γεγονός έγινε στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ,τελέσθηκε το μυστήριο του γάμου του Αριστοτέλη και της Μαγδαληνής ,δύο παιδιών που έχουν σπουδάσει  που γνωρίζουμε στην Ελλάδα.Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ,ο Αριστοτέλης Ασήμουε πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος και ιερέας και να διακονήσει σε μία νέα ενορία στα Νότια της Ουγκάντας στην περιοχή του Καμπάλλε.
Ήταν μία τρανή ημέρα για την ενορία μας,αλλά και για το χωριό του Λουγκουζί.Από μέρες πριν ολόκληρο το χωριό βρισκόταν σε προετοιμαασίες .Να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.Την ημέρα ωστόσο έκανε  λαμπρότερη  η παρουσία τριών επισκόπων .Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων κ.Σεραφείμ ,ο οποίος είχε έρθει για τον σκοπό αυτό από την Ελλάδα,αφού είναι ο πνευματικός πατέρας της Μαγδαληνής ,και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου .
Στο μυστήριο περευρέθηκε ακόμη πλειάδα ιερέων και διακόνων.
Η ακολουθία ξεκίνησε με τον Όρθρο ,ενώ στο τέλος της ακολουθίας έγινε η ακολουθία του Αραβώνος.Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας ,μετά την είσοδο τελέσθηκε το μυστήριο του γάμου και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.
Ήταν μία μοναδική ευκαιρία για όλους μια και ήταν η πρώτη φορά που τελέσθηκε το πρώτο μυστήριο γάμου στον Ναό μας.
Μετά το μυστήριο ακολούθησε φαγητό γιά όλους ,καλωσορίσματα,ομιλίες ,παραδοσιασκά τραγούδια και χοροί από τους Μπαγκάντα και τους Μπατσίγκα.
Να ευχηθούμε ο Θεός να ευλογεί την ευλογημένη συζυγία του Αριχτοτέλη και της Μαγδαληνής και να τους αξιώσει να αναλάβουν το δρόμο της ιερατικής διακονίας και αποστολής στην Νότια Ουγκάντα.






































Recommended Post Slide Out For Blogger