Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο πρώτος γάμος στη Θεία Λειτουργία στο Λουγκουζί 28 Αυγούστου 2016




Την Κυριακή 28 Αυγούστου ένα μεγάλο γεγονός έγινε στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ,τελέσθηκε το μυστήριο του γάμου του Αριστοτέλη και της Μαγδαληνής ,δύο παιδιών που έχουν σπουδάσει  που γνωρίζουμε στην Ελλάδα.Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ,ο Αριστοτέλης Ασήμουε πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος και ιερέας και να διακονήσει σε μία νέα ενορία στα Νότια της Ουγκάντας στην περιοχή του Καμπάλλε.
Ήταν μία τρανή ημέρα για την ενορία μας,αλλά και για το χωριό του Λουγκουζί.Από μέρες πριν ολόκληρο το χωριό βρισκόταν σε προετοιμαασίες .Να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.Την ημέρα ωστόσο έκανε  λαμπρότερη  η παρουσία τριών επισκόπων .Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά,του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων κ.Σεραφείμ ,ο οποίος είχε έρθει για τον σκοπό αυτό από την Ελλάδα,αφού είναι ο πνευματικός πατέρας της Μαγδαληνής ,και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου .
Στο μυστήριο περευρέθηκε ακόμη πλειάδα ιερέων και διακόνων.
Η ακολουθία ξεκίνησε με τον Όρθρο ,ενώ στο τέλος της ακολουθίας έγινε η ακολουθία του Αραβώνος.Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας ,μετά την είσοδο τελέσθηκε το μυστήριο του γάμου και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.
Ήταν μία μοναδική ευκαιρία για όλους μια και ήταν η πρώτη φορά που τελέσθηκε το πρώτο μυστήριο γάμου στον Ναό μας.
Μετά το μυστήριο ακολούθησε φαγητό γιά όλους ,καλωσορίσματα,ομιλίες ,παραδοσιασκά τραγούδια και χοροί από τους Μπαγκάντα και τους Μπατσίγκα.
Να ευχηθούμε ο Θεός να ευλογεί την ευλογημένη συζυγία του Αριχτοτέλη και της Μαγδαληνής και να τους αξιώσει να αναλάβουν το δρόμο της ιερατικής διακονίας και αποστολής στην Νότια Ουγκάντα.






































Recommended Post Slide Out For Blogger