Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ο Δεκαπενταύγουστος στις εκκλησίες της Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Ο Δεκαπενταύγουστος στις εκκλησίες της Σμύρνης (ΦΩΤΟ) 


Η Ορθόδοξη Κοινότητα της  γιόρτασε με ιδιαίτερη κατάνυξη τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την , στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ (Σιρίντζε) της Εφέσου.
Ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώς Παπούλια, του δημάρχου του Σελτζούκ (Εφέσου) dr Dahi Zeynel Bakici, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σελτζούκ Koray Yolcu και πιστών της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας μας, η αρτοκλασία και η ευλόγηση των κολλύβων και των θερινών φρούτων (σταφυλιών, ροδάκινων, σύκων κτλ.), κατά το τοπικό έθιμο, στην αυλή του ναού στον Κιρκιντζέ, και τραπέζι στους πιστούς που παρακολούθησαν την τελετή.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Η γραμματέας της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συνδέσμου Σμύρνης Αθηνά Σαμόγλου δήλωσε στο Δίκτυο Μικρασιάτης περήφανη και συγκινημένη για τις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στα ιερά προσκυνήματα της Σμύρνης.


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ
«Όλα εδώ στην Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Σμύρνη, που αγκαλιάζει και όλους του ορθόδοξους χριστιανούς από άλλες χώρες, πάνε από το καλό στο καλύτερο, χάρις στις προσπάθειες του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλου. Μέσα από τις λειτουργίες, τις εκδηλώσεις, τις εκθέσεις και τις επαφές με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς δημιουργείται μια ειρηνική συνύπαρξη που όσο περνάει ο καιρός μάς δένει περισσότερο» τόνισε η Αθηνά Σαμόγλου.

Το Αγίασμα της Παναγίας Γαλατούσας
 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βουκόλου
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης περιλάμβαναν επίσης καθημερινές λειτουργίες και εσπερινούς στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και στον Τσεσμέ, και στον Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, με κέρασμα στους πιστούς.

 Πηγή: mikrasiatis.gr.
Recommended Post Slide Out For Blogger