Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται

To Λουγκουζάκι μας μεγαλώνει..ολοκληρώνεται
το Δημοτικό μας σχολείο στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.Κοινοποιήστε το .Βοηθείστε.Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Ο Δεκαπενταύγουστος στις εκκλησίες της Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Ο Δεκαπενταύγουστος στις εκκλησίες της Σμύρνης (ΦΩΤΟ) 


Η Ορθόδοξη Κοινότητα της  γιόρτασε με ιδιαίτερη κατάνυξη τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την , στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ (Σιρίντζε) της Εφέσου.
Ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώς Παπούλια, του δημάρχου του Σελτζούκ (Εφέσου) dr Dahi Zeynel Bakici, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σελτζούκ Koray Yolcu και πιστών της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας μας, η αρτοκλασία και η ευλόγηση των κολλύβων και των θερινών φρούτων (σταφυλιών, ροδάκινων, σύκων κτλ.), κατά το τοπικό έθιμο, στην αυλή του ναού στον Κιρκιντζέ, και τραπέζι στους πιστούς που παρακολούθησαν την τελετή.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Η γραμματέας της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συνδέσμου Σμύρνης Αθηνά Σαμόγλου δήλωσε στο Δίκτυο Μικρασιάτης περήφανη και συγκινημένη για τις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στα ιερά προσκυνήματα της Σμύρνης.


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ
«Όλα εδώ στην Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Σμύρνη, που αγκαλιάζει και όλους του ορθόδοξους χριστιανούς από άλλες χώρες, πάνε από το καλό στο καλύτερο, χάρις στις προσπάθειες του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλου. Μέσα από τις λειτουργίες, τις εκδηλώσεις, τις εκθέσεις και τις επαφές με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς δημιουργείται μια ειρηνική συνύπαρξη που όσο περνάει ο καιρός μάς δένει περισσότερο» τόνισε η Αθηνά Σαμόγλου.

Το Αγίασμα της Παναγίας Γαλατούσας
 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βουκόλου
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης περιλάμβαναν επίσης καθημερινές λειτουργίες και εσπερινούς στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και στον Τσεσμέ, και στον Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, με κέρασμα στους πιστούς.

 Πηγή: mikrasiatis.gr.
Recommended Post Slide Out For Blogger