Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Μετά το απόδειπνο - ιστορίες ενός μοναχού


Από τον πρόλογο του βιβλίου
Κάθε φορά που τελειώνει το απόδειπνο στο Άγιον Όρος, στα μεγάλα χαγιάτια και τις φιλόξενες πεζούλες, ένας μοναχός καθορισμένος από τον Ηγούμενο, με λόγο παρακλητικό μαζεύει τους προσκυνητές και τους μιλά πάνω σε θέματα πνευματικά.Έχει τελειώσει η ημέρα, οι προσκυνητές έχουν την εμπειρία  στο μοναστήρι, έχει ξεμακρύνει η βιοτική μέριμνα και είναι ανοιχτή  η καρδιά σε λόγο Θεού. Όσοι έχουν εμπειρίες από τον Άθωνα, έχουν φυλάξει σε θέση καλή της καρδιάς τους, τις πατρικές διδαχές αυτής της στιγμής .Τούτη την ήσυχη  και κατανυκτική ώρα πολλοί άνθρωποι βρήκαν τη χαμένη τους ψυχή και πήραν με αφορμή ένα λόγο παρακλήσεως το πνευματικό δρόμο.Το χρωστάει και αυτό ο κόσμος στο Άγιον ‘Ορος.


Μερικές από τις μικρές ιστορίες που με σεβασμό ,χείλη γεροντικά διηγήθηκαν στους αποκαμωμένους της ζωής ,μαζέψαμε εδώ και τις παρουσιάζουμε στους αναγνώστες αυτού του βιβλίου που δεν φιλοδοξεί να πει καινούργια πράγματα ..
Μα να ξαναπεί παλιές ιστορίες που έσωσε η μνήμη.Ιστορίες που πήραν λιβάνι από τους εξωνάρθηκες ,ιδρώτα και κόπο από τα διακονήματα,μετάνοιες και σταυροκομπόσχοινα από τα κελλιά και μυρωδιές από τα περβόλια.
Ευχηθείτε να μείνει καρπός στις ψυχές που διαβάζουν και νιώθουν .
Από τον πρόλογο του βιβλίου του π.Εφραίμ Παναούση "Μετά το απόδειπνο"
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή .Ζητήστε το στα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία και στην έκθεση της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής .
Τηλέφωνο  παραγγελιών 2295022228

Recommended Post Slide Out For Blogger